Pop-up

Een pop-up shop is een tijdelijke winkel. Het kan een ideaal startpunt zijn voor een winkelier die nog niet weet in welk pand hij/zij zich definitief willen vestigen. In een pop-up kun je bijvoorbeeld korte tijd producten testen op een winkelpubliek. Je kunt er ook jouw webshop mee promoten, tegelijkertijd jouw online klantenbestand uitbreiden met offline klanten en jouw webshop-klanten de gelegenheid geven tot een echte 'meet & greet' en 'feel & fit'. Een stenen winkel is bij uitstek de plek om je klanten persoonlijk te vragen hoe je ze nog beter van dienst kunt zijn.
Een pop-up kan ook een goede optie zijn als je bijvoorbeeld een voorraad hebt waar je snel vanaf wilt, alleen seizoensgebonden producten verkoopt of een expositie wilt houden waar je jouw eigen werk verkoopt. 

Pop-up shop voor minimaal 3 maanden

Een winkelruimte inrichten voor een paar dagen blijkt in de praktijk niet ideaal. Pas na een paar weken ga je genoeg klanten aantrekken. Veel pop-up-winkeliers gebruiken ruimten nu minimaal een half jaar. Wil je de ruimte daarna langer blijven gebruiken, dan kunnen we dit overleggen met de pandeigenaar of makelaar. Als hij nog geen permanente huurder heeft, kunnen er nieuwe afspraken worden gemaakt. 

Verzekeringen en vergunningen

Als pop-up-winkelier zorg je zelf voor een WA- en inboedelverzekering en voor eventuele vergunningen die nodig zijn in jouw branche. We vragen van de vastgoedeigenaar dat hij zijn pand heeft verzekerd met een opstalverzekering. In overleg bekijken we wie de glasverzekering betaalt. Als winkelier betaal je een waarborgsom van een maand die wordt terugbetaald als de winkel in de geleverde staat weer wordt opgeleverd. Je gebruikt voor de inrichting alleen materialen die niet spijkervast zijn, zodat het pand nooit schade oploopt. 

Voorbeelden van pop-up shops

Over de hele wereld zijn Pop-Up Shops inmiddels een groot succes. Op onze pinterest-pagina vind je tal van geweldige voorbeelden.