4711 exclusief bij Vintage’Lein

  • Nieuwsbericht

De super gezellige winkel Vintage’Lein aan de Hoogstraat 51 is sinds kort officieel dealer van 4711, een eau de cologne met een rijke geschiedenis.
Eigenaresse Marjolein Tuasela is daarmee de enige in Schiedam die het volledige assortiment mag verkopen.

Passie voor het romantische

Marjolein heeft een passie voor het authentieke, het exclusieve en vooral het romantische. Vandaar haar enthousiasme voor 4711. Haar liefde voor dit merk werd na een bezoek aan het 4711 museum in Keulen nog verder aangewakkerd: zo’n mooie verzameling oude flessen en zo’n opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Romantische producten met een bijzonder verhaal, daar word je pas echt verliefd op!

Rijke historie

Het verhaal van 4711 begint welbeschouwd al in 1709. In dat jaar zag het product dat nu bekend staat als eau de cologne (Keuls water) voor het eerst het daglicht bij de familie Farina uit Italië. En met die familie raakte de Keulse Wilhelm Mühlens, de grondlegger van het latere 4711, eind van de18e eeuw in een lange juridische strijd. Nadat hij die verloor, mocht hij de naam Farina niet meer voeren.

Bij het vinden van een nieuwe merknaam speelden de troepen van Napoleon Bonaparte een belangrijke rol. Zij waren het die niet lang daarvoor huisnummers hadden aangebracht in Keulen. En laat Wilhelm nu net zijn huisnummer 4711 uitkiezen als nieuwe merknaam.

De troepen veroorzaakten nog een belangrijke verandering voor het merk. Keuls water was tot die tijd een wondermiddel dat tegen vele kwaaltjes werd gebruikt. Napoleon eiste de recepten van alle geneesmiddelen op. 4711 wilde die niet prijsgeven en veranderde daarom eau de cologne spontaan van medicijn in lekker geurtje. En dat is het nu nog steeds.

Exclusiviteit

Marjolein verkoopt meer producten van exclusieve, romantische merken met een rijke geschiedenis. Zo is Vintage’Lein sinds kort in Schiedam ook exclusief dealer van het al sinds 1875 bestaande Schiesser ondergoed.

Ze vertelt je er graag meer over in haar winkel, te herkennen aan de opvallende, grote 4711 fles naast de ingang waarmee wij haar hebben geholpen.
Maar pas op als je op bezoek gaat. Voor je het weet raak je tot over je oren verliefd op deze winkel!

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de Vintage'Lein nu open pagina.