Modeontwerpster Kionna succesvol met Vie-o-Vito

  • Nieuwsbericht

Vie-o-Vito is een geweldig succes! De kleding die Kionna van aanholt voor wereldberoemde rappers en DJ's ontwerpt, slaan aan. Reden voor Kionna om 'groter te gaan'. In februari 2020 opent zij een prachtig verbouwd pand met veel meer ruimte voor haar ontwerpen aan de Hoogstraat 14-18. Wij mogen haar daarbij vanuit DeWinkelmeiden helpen. Gefeliciteerd Kionna!!

********************

Er wordt al een jaar gewerkt aan het pand aan de Hoogstraat 109. Wat komt daar nou? Mode-ontwerpster Kionna van Aanholt start daar haar mode-atelier voor dames, mannen en voor showbizz-tijgers: Vie ‘o Vito. “Dat staat voor ‘leven’ in het Frans en Italiaans”, legt Kionna uit. “Want ik leef fashion. Ik ben fashion!”

Van New York naar Schiedam
Meertaligheid tekent Kionna. Geboren op de Antillen, de Fashion Academy gevolgd in New York en daarna twee jaar de opleiding patroon tekenen gedaan aan het ROC Mondriaan in Den Haag… en nu in Schiedam, waar ze samen met 3 partners haar droom gaat realiseren. Al jarenlang ontwerpt ze van jurken tot tassen, van schoenen tot joggingpakken voor mannen, riemen en sieraden. Van praktisch tot flamboyant en van keurig grijs tot stralend roze.

8.000 schetsen
In dikke schetsboeken legt ze al haar ideeën vast.  Ze schat dat ze inmiddels een voorraad van 8.000 schetsen heeft. “Hier was ik al als kind mee bezig”, zegt ze lachend. “Mijn tante maakte kleding en gordijnen. Als klein kind zat ik daarbij en keek ik mijn ogen uit. Op mijn 10e jaar begon ik kleding uit elkaar te halen en leerde ik hoe de ‘stukken’ in elkaar pasten. Toen ben ik zelf mijn kleding gaan maken. Eerst helemaal op het gevoel, zonder patronen. Maar als je wilt dat anderen jouw kleding ook gaan maken, moet je werken met perfecte patronen. Daarom ben ik me na het afronden van de Fashion Academy in New York gaan specialiseren in patroon tekenen in Den Haag. Nu laat ik mijn ontwerpen maken in China en Turkije.”

Showbizz
Naast haar ‘normale kledinglijnen’ heeft ze een hele eigen lijn die zich richt op de showbizz-wereld. “Ik ontwerp niet alleen voor BN-ers en artiesten, maar ontwerp ook graag voor dames en heren die fantastisch gekleed naar een feest willen gaan”, legt Kionna uit. In haar atelier in de winkel staan diverse naaimachines klaar, hangen de garens aan de muur op kleur en liggen de stapels stoffen op de planken. Wie straks bij haar binnen stapt, kan kant-en-klare kleding uit de schappen halen, maar kan ook een jurk op maat laten aanmeten.

Photoshoot en promofilm
Waarom duurt het al een jaar voordat in juni de winkel open gaat? “Ik ben heel erg perfectionistisch”, lacht Kionna. “Ik heb zelf de hele winkel ingericht, van het plakken van steenstrips tot het plaatsen van de spiegels. En daarnaast moest mijn collectie door de juiste ateliers worden gemaakt. Ik controleer alles wat binnen komt! En nu wordt de photoshoot gemaakt, een promofilm voor mijn eigen kledinglijn, wordt de website en de webshop ingericht. Dus als ik straks open ga, weet ik dat alles goed werkt.”

Snelle, kleine collecties
Kionna is perfectionistisch én ambitieus: “Ik ga telkens nieuwe collecties aanvoeren, in kleine oplagen, zodat het vrij uniek is wat je draagt van Vie ‘o Vito. Als alles loopt en ook de tassen, riemen en schoenen helemaal naar mijn zin zijn, ga ik verder met mijn eigen parfumlijn. Daarvoor zijn de meeste voorbereidingen al getroffen. Nu ben ik bezig om de juiste flessen te vinden.”

Klaar voor de opening
Inmiddels is het hele team klaar voor de opening. Van degene die de offerte-aanvragen doet voor de stoffen en producties, degene die de marketing en webshop verzorgt, tot haar vriend die het zakelijk gedeelte van Vie ‘o Vito verzorgt. Houd de Hoogstraat 109a goed in de gaten!