So Much Hair verzorgt je hoofd en ook je hart!

  • Nieuwsbericht

Op 22 maart ging ze open met de nodige ballonnen en bubbles: Edbraynie Fox opende haar kapsalon So Much Hair aan de Hoogstraat 113 in Schiedam. Je kunt er terecht van maandag tot en met zaterdag, van 10 tot 19 uur. Edbraynie noemt zichzelf ook graag The Goodnews Salon. Want haar missie is om iedereen met een brede glimlach naar buiten te zien gaan na een mooie opfrisbeurt van het haar.

5 stoelen en een wasstoel te huur
Ze heeft 5 stoelen en een wasstoel beschikbaar voor kappers die bij haar een plek willen huren. En ze is op zoek naar scheerders en mannelijke kappers! Edbraynie zoekt collega’s die graag goed samen willen werken en ook zelfstandig kunnen werken. Het liefst zou ze in de toekomst ook deelnemen aan events. “Je moet een ondernemersgeest hebben en creatief zijn, samen groeien, trainingen volgen, en trainingen en cursussen geven.” Wie graag gebruik wil maken van de huurbare stoelen bij So Much Hair, kan appen of bellen naar Edbraynie Fox via 06 8576 8273.

Inplannen via website
“We behandelen hier Afro haar én Europees haar. Van knippen tot hairweaving en hairextensions, van wassen, föhnen tot boxbraids en dreadlocks”, legt Edbraynie uit. Dat doen we met een wisselend aantal kappers, want ik verhuur hier ook stoelen aan kappers die graag parttime voor zichzelf willen werken, maar dat niet thuis willen doen. Je kunt als kapper hier een stoel huren per dag tot per maand. En via de website somuch-hair.nl kunnen jouw klanten ook zelf een afspraak bij je inplannen en een inschatting maken van de kosten!”

Van kroes tot babykrul
Zelf is Edbraynie Fox gespecialiseerd in haarverlenging, wimpers en dreadlocks voor zowel dames als heren, voor alle culturen en met alle soorten haarstructuren. “Ik werk met alle haar- en huidtypes, van kroes tot babykrul. Het is heel leuk om kinderen in te vlechten.”
Speciaal voor moslima’s heeft Edbraynie een afgeschermde hoek gemaakt waar het gordijn dicht kan. Daar staan een wasbak en knipstoel helemaal afgeschermd van het publiek, zodat er volledige privacy wordt gegarandeerd.

Welzijnswerk
So Much Hair is voor Edbraynie Fox haar eerste eigen zaak in de kappersbranche. “Ik ben al lang onderneemster in het sociaal-maatschappelijk werk. Vanaf mijn negentiende heb ik gewerkt bij een welzijnsinstelling. Daarnaast ben ik al sinds mijn dertiende in mijn eigen netwerk en familie bezig met haarverlenging. Het werd mijn vaste bijbaan in kapsalons. Op mijn zeventiende gaf ik al trainingen in extensions in kapsalons. Het is zó leuk om mensen blij te maken.” De vaak ingewikkelde kapsels waar klanten mee naar Edbraynie komen, vergen een goede voorbereiding en wat meer bedenktijd. “Ik houd van klanten die iets aparts willen, met meer kleuren en dreadlocks. Dat is altijd een uitdaging! Bij invlechten vraag ik altijd wat langer door naar de wensen. Soms bereid ik dat voor via foto’s die mensen mij mailen of appen.”

Uitje
Bij So Much Hair is haarverzorging tevens een gezellig uitje: “Net als in het welzijnswerk, vertellen je klanten in de kappersstoel heel veel. Met mijn sociale achtergrond kan ik mensen wellicht ook wat advies geven in de kappersstoel. Je weet het: bij de kapper en de bakker komen alle verhalen los!”