Tal van panden Under Construction

  • Nieuwsbericht

Aan tientallen panden aan de Hoogstraat wordt op dit moment heel hard gewerkt.
Dat zie je niet altijd, want soms is de architect nog bezig, wordt er door de aannemer hard gewerkt aan een offerte voor de verbouwing of is de omgevingsvergunning nog niet binnen. Op tal van plekken staan al wel afvalcontainers waarin de restanten van de verouderde panden verdwijnen.
Om duidelijk te maken waar er – al dan niet op de achtergrond – aan het pand wordt gewerkt, heeft de gemeente Schiedam in samenwerking met DeWinkelmeiden, architectenbureau ARD (Hoogstraat 99) en ontwerpbureau Esens een serie stickers en projectpresentaties ontwikkeld en geplaatst met de slogan ‘SAMENWERKEN aan de TOEKOMST van de HOOGSTRAAT’.

Under Construction etalages Hoogstraat Schiedam

Hoogstraat Plus: naar een straat vol leven

De leegstand op de Hoogstraat als gevolg van landelijke en lokale ontwikkelingen is velen een doorn in het oog. Het drukt een stempel op het imago van de binnenstad en dat van Schiedam als geheel. De gemeente wil de beschikbare ruimte benutten om een eigentijdse invulling te geven aan deze historische winkelstraat. Met het project Hoogstraat plus zet de gemeente in op een straat vol leven.
De huidige tijd is er niet meer naar om de Hoogstraat met uitsluitend winkels te vullen. De Hoogstraat kan een aantrekkelijke straat worden met groen, winkels die passen bij de vraag, een levendig museumkwartier en een deel waar Schiedammers kunnen wonen en werken. 

Lees hier alles over Hoogstraat plus.

Hoogstraat 58 Schiedam Under Construction

Hoogstraat 59 Schiedam Under Construction

Hoogstraat 111 Schiedam Under Construction

Hoogstraat 115 Schiedam Under Construction