BASCHZ beschildert het te verbouwen pand van SDH-Vastgoed

  • Schiedam
17 aug '18 t/m 17 aug '19

Om duidelijk te maken wat er allemaal voor plannen zijn met de panden aan de Hoogstraat in Schiedam en welke winkels er binnenkort in de panden komen, beschilderen we met tal van professionele illustratoren de etalageramen. Baschz beschilderde voor Niels Sigmund en Benjamin den Hartog de ramen van het pand aan de Hoogstraat 5, waar SDH Vastgoed en Bouw een winkel en appartement verbouwt.

Baschz Leeft (Lamball Bakra) uit Rotterdam is visueel kunstenaar en ontwerper met een voorliefde voor zelfmaken en popcultuur. Wat hij bouwt, tekent, drukt en /of (3D) print, hangt tussen kunst en product in, met een goede portie humor.
De laatste 20 jaar heeft hij zowel in opdracht gewerkt, als zelf projecten geïnitieerd op verschillende gebieden: van het ontwerpen en bouwen van interactieve installaties, tot het beschilderen van muren en het printen van 3D-beeldhouwwerken.  Daarnaast geeft hij adviezen, onderwijst hij kinderen en studenten op gebied van kunst, street art en graffiti, en is hij curator voor kunsttentoonstellingen.
Zo heeft hij zelf geëxposeerd en tentoonstellingen georganiseerd in MU Artspace (Eindhoven), Museum Boijmans van Beuningen, Kunsthal, Tent, Showroom Mama (Rotterdam), Urban Spree Gallery, UrbanArtInfo (Berlin), Artcore (Paris), The Contemporary Museum (Baltimore), Hessenhuis (Antwerp), Arti et Amitie en  Westergasfabriek (Amsterdam).
Baschz was de mede-oprichter en -curator van kunstgalerie en broedplaats SingerSweatShop. Hij startte Betamaxxx met collega-kunstenaar Erwin Thomasse, initieerde en organiseerde de Mañana Arts Gallery met Janjoost Jullens en was deel van het party-kunstcollectief Tictoc.
In Hoogstraat 5 laat Baschz met een paar stoere tekeningen zien dat er aan dit pand stevig wordt verbouwd door Sigmund & Den Hartog Vastgoed en Bouw. ​Je vindt meer werk van Baschz op: https://www.instagram.com/baschz

Op de eerste en tweede etage ontstaat een prachtige woning van 140 m2, met 3 slaapkamers en een dakterras. Wanneer het geheel klaar is, wordt er € 1.600 huur per maand gevraagd. Voor de winkel van 80 m2 op de begane grond wordt straks € 1.400 huur gevraagd. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebookpagina van Sigmond & den Hartog Vastgoed en Bouw of op de website www.sdh-vastgoed.nl.