Bij Miss Business kun je ook gewoon een website kopen

  • Schiedam
24 apr '18 t/m 1 sep '18

Op dinsdag 24 april opent Tara Boxman officieel de deuren van Miss Business aan de Hoogstraat 101B in Schiedam. Die dag staan er voor alle relaties en bezoekers van 9.30 tot 19.30 uur naast de koffie maar ook ‘bubbles’ klaar, want Tara weet hoe ze iets moet vieren. Vanuit haar nieuwe, duurzame kantoor werkt ze (nu al) niet alleen aan het marketing- en communicatiebureau Miss Business, maar ook voor het vrouwelijke ondernemersplatform Schiedamse Zakenvrouwen en aan het magazine voor single ouders: SOLO.

Heerlijk, duurzaam pand
 “Ik hoop dat ik samen met de ondernemers de Hoogstraat naar de volgende trede kan tillen”, stelt Tara enthousiast. “Ik wilde maar op één plek gaan zitten met mijn kantoor en dat is gelukt. Met dank aan DeWinkelmeiden en aan de eigenaar van het pand, Harald Mikkelsen, die geweldig heeft meegedacht. Het is een fijn licht pand, dat met de infraroodpanelen van ThermIQ ook qua temperatuur heel aangenaam en duurzaam is gemaakt. Het is heerlijk om op het Stedelijk Museum Schiedam uit te kijken. En links van ons pand hangen in de etalage de leren mannenstrings en uitdagende lingerie. Prachtige combi toch?”

Hoogstraat-ondernemers helpen
“Het lééft hier met zoveel verschillende soorten mensen die voorbij lopen. En ik geniet als ik voorbijgangers hoor zeggen ‘goh, je kunt hier ook een website kopen’.”
Tara hoopt de drempel voor ondernemers zo laag te maken dat ze makkelijk even binnen lopen voor een snel en doelmatig advies. “Als winkelier reikt je communicatie natuurlijk verder dan een goede website of webshop. Je uitstraling wordt ook bepaald met een leuke gevel en aankleding van je pand.”

Business boosten
Miss Business is een online marketingbureau “dat bedrijven helpt om hun business te boosten”. Tara en haar stagiaire ontwikkelen websites, zetten voor online marketing bijvoorbeeld social media in, en “hebben een nerdy voorliefde voor adwords, seo, sea en social advertising”. En ze maken video’s en animatiefilms waarmee ze processen en producten verklaren.

Ondernemersnest
Tara Boxman (33 jaar) komt uit een ondernemersnest (haar ouders verrichten marketing op medisch vlak), was ooit hypotheekadviseur (“haha, vergissing, niet mijn ding”) en is nu zelf al zes jaar ondernemer. “Hiervoor had ik samen met mijn compagnon een bedrijf in Rotterdam waar we TV-programma’s maakten. Dat is veel techniek, maar altijd vanuit de vraag ‘Voor wie maak je dit?’. Nu werk ik veel meer in de breedte en help ik klanten op allerlei manieren om hun doelgroepen zó te bereiken dat ze er blij van worden. Dat strekt zich uit van de vraag welke kleuren bij een klantengroep passen, tot het moment waarop de Facebookadvertentie zichtbaar moet worden. Mijn klanten stellen het op prijs dat ik verder kijk dan de dienst die ze van me afnemen. En natuurlijk is het heerlijk scoren als er meteen opdrachten en bestellingen worden geboekt. Er is geen enkel bedrijf dat ik niet kan bedienen met nieuwe business.”

Nerd op naaldhakken
Tara werkt inmiddels voor grote en kleine klanten. “Bijvoorbeeld voor een groot technisch bedrijf dat zich richt op lucht- en wateronderzoek, waarvoor we de website maakten, en animatievideo’s inzetten om processen uit te leggen. Maar ook voor een coach, een éénpitter, die zo nu en dan belt voor een advies.” Ze houdt ervan om in de breedte, maar ook in de diepte te werken, en is bepaald niet bang van techniek. “Mannelijke klanten vinden een nerd op naaldhakken vaak heel grappig.”

Even binnen lopen
Voorheen werd Miss Business vanuit ‘de zolderkamer’ geleid, wat toen handig was met haar kleine dochtertje. Met het pand aan de Hoogstraat is een wens vervuld. En al vóór de officiële opening wisten klanten haar te vinden. ‘Zet je ook websites op?’ ‘Kan je me helpen met mijn webshop?’ ‘Hoe zet ik het beste een advertentie op Facebook?’” Ook het ontwerpwerk van huisstijlen heeft ze zich eigen gemaakt. “Het ontwerpen van logo’s, flyers, visitekaartjes en menukaarten vind ik noch steeds kicken. Al moet ik wel oppassen niet álles zelf te willen doen.”