Bo-danique Bloem illustreert de ramen van Hoogstraat 3

  • Schiedam
16 aug '18 t/m 16 aug '19

​Om duidelijk te maken wat er allemaal voor plannen zijn met de panden op de Hoogstraat in Schiedam en welke winkels er binnenkort in de panden komen, beschilderen we met tal van professionele illustratoren de etalageramen. Bo-Danique Bloem beschilderde samen met Janet van Huisstede van DeWinkelmeiden Hoogstraat 3 voor Sigmund & Den Hartog Bouw en Vastgoed.

De ramen van Hoogstraat 3 worden als eerste in ons Etalage-project aangepakt. Bo-Danique Bloem, illustratrice die aan de Lange Haven in Schiedam woont, vertelt op het raam hoe Sigmond & Den Hartog Bouw en Vastgoed het pand opknapt. Bo-Danique experimenteert met verschillende stijlen. Van ruwe, minimalistische schetsen tot complexe beelden, van portretten tot animatie, van simpel en vrolijk tot duister en angstig. Ondanks die verscheidenheid is haar werk wel heel herkenbaar. Portretten waarin ze speelt met kleur en werelden vol mystiek en eigenzinnige figuren zijn terugkerende thema’s. Bo-Danique leerde tekenen door op vroege leeftijd Disney films en Donald Duck stripboeken over te tekenen. Al snel tekende ze zelf kleine stripboeken en verkocht ze deze eerst op school en later op beurzen.
Op het Grafisch Lyceum maakte ze zichzelf meer technieken eigen, die daarna goed van pas kwamen op zowel de Willem de Kooning Academie als de Camberwell University of Arts in Londen. De Camberwell University of Arts heeft veel impact gehad op haar stijl.
Na haar afstuderen heeft zij o.a. voor Malmberg en Sanoma gewerkt. Ze is naast haar veelzijdige opdrachten en vrije werk actief als docent Photoshop, Illustrator en Indesign in Rotterdam en Den Haag. Je kunt haar werk bekijken op haar website www.bodanique.nl of op haar Instagram-account instagram.com/bodanique
Janet van Huisstede van DeWinkelmeiden zorgde voor het schilderen van alle teksten.
Niels Sigmond en Benjamin den Hartog renoveren de winkel en de woning aan Hoogstraat 3. De winkel omvat 70m2, die te huur komt voor € 900 per maand. De sfeervolle woning erboven wordt stevig aangepakt. Die woning, met 2 slaapkamers, komt voor € 1.100 per maand te koop. Kijk op de website van sdh-vastgoed.nl voor een laatste updat of volg hun Facebookpagina.