De Reuzenkrokodil

  • Schiedam
16 sep '16 t/m 1 jun '17

De Reuzenkrokodil aan de  Hoogstraat 14-18 krijgt veel leuke reacties van kinderen en ouders die op bezoek komen. Niet zo gek, want er is in deze winkel van alles te beleven!

De superleuke etalage vol zelfgemaakte poppenkastpoppen verraadt het al een beetje. Kinderen kijken binnen hun ogen uit bij het zien van  alle poppen, treinen, alternatief houten speelgoed en nog veel meer. Dit is toch wel iets heel anders dan een gewone speelgoedwinkel.
Maar voor De Reuzenkrokodil stopt het hier niet bij. Je mag er ook heerlijk komen spelen!
 

En er is meer.

Reinout van de Poppendokterij herstelt er oud speelgoed en maakt poppen en knuffelbeesten weer beter. Dat is mooi om te zien.
Zijn speelgoedtreinen-dorp staat er ook altijd en krijgt veel bekijks.

Eva Hamers geeft soms een voorstelling met haar Aap van Poot, de poppenkast op wieltjes.
En op woensdagen geeft zij erg leuke workshops aan kinderen. Die zijn altijd afgestemd op de leeftijd en de interesse van de deelnemers. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen daar hun hart ophalen met hun favoriete bezigheid. Op verzoek van de kinderen zijn er bijvoorbeeld al kastelen gekleid, raketten gebouwd, aardappelpoppen gemaakt en ezeltjes geschilderd op schildersezels.
Het is telkens een verrassing wat voor leuks er gaat gebeuren, maar Eva weet altijd raad!
 

Zelfs de wat oudere kinderen en volwassenen met een jong hart zijn hier prima op hun plek. De Reuzenkrokodil verkoopt namelijk ook uitdagende spellen in verschillende prijscategorieën. Houd je bijvoorbeeld van schaken? Dan heb je keuze uit maar liefst 10 verschillende schaakspellen, evenzovele schaakborden en wel 20 verschillende soorten schaakstukken.

Eva en Reinout van De Reuzenkrokodil vinden het heerlijk om kinderen te vermaken en dragen ook andere ondernemers een warm hart toe. Zo laten zij in hun winkel enkele vliegers van Vliegerbedrijf De Paddenstoel zien. Die winkel zit aan de Vlaardingerdijk 5-7, net buiten de natuurlijke loop door het stadscentrum. Via De Reuzenkrokodil is een klein deel van hun enorme assortiment voor meer mensen te  zien. Iets dat De Reuzenkrokodil graag doet voor een collega-ondernemer.
 

Kortom, in De Reuzenkrokodil krijgt iedereen een warm welkom en is het ouderwets gezellig.
Net als vele ouders laat je met liefde een mooie reactie achter in het gastenboek. Misschien word je zelfs net zo enthousiast als een van de klanten die vanuit haar dankbaarheid voor deze leuke speelplek op de Hoogstraat met een ludieke actie kwam.
Zij riep De Reuzenkrokodil begin 2017 eigenhandig uit tot de gezelligste winkel van Schiedam. En stiekem zijn wij het helemaal met haar eens!