Eltjo's Vintage

  • Schiedam
10 jul '22 t/m 31 dec '25

Eltjo Kuut (een Groningse naam) opende half juli 2022 ‘Eltjo’s Vintage’. Zijn winkel en werkplaats zijn te vinden aan de Lange Achterweg 14, naast café Het Weeshuys, in het pand  waarin eerder de Wereldwinkel zat. Eltjo is gespecialiseeerd in het inkopen en verkopen via internet van vintage camera's en klein elektronica. In zijn winkel verkoopt Eltjo vintage camera’s (en fotorolletjes!), pickups, bandrecorders en veel meer. Hij koopt ook van je in. Je kunt bij Eltjo ook terecht voor reparatie van platenspelers, zoals een nieuwe snaar inzetten, en van andere audioapparatuur, zoals walkman’s en van camera's. Met Eltjo erbij hebben we een nóg leuker vintagepleintje gecreëerd met Bier&Vinyl, Records en Books, Time Machine, en zelfs met de leuke vintage ingerichte kapsalon Gineve Hair.

De 35-jarige Eltjo verhuisde acht jaar geleden voor de liefde naar de Randstad. Hij werkte voor een baas, maar in zijn vrije tijd stond hij op de betere rommelmarkten en beurzen, met zijn vintage fotoartikelen. Inmiddels is zijn assortiment uitgebreid met platenspelers, spoelenrecorders, versterkers, VHS-videorecorders en boxen: “Het is al ruim vijftien jaar dat ik hiermee bezig ben, op markten en online. Ik wil me hier nu helemaal op gaan toeleggen. Toen het huurcontract voor deze winkel rond was, heb ik mijn baan opgezegd. Ik ben nu de voorraad die ik thuis heb staan - ik woon in Rotterdam - aan het overbrengen en de boel aan het inrichten.”

Achterin staat inmiddels een gezellige zithoek, met centraal een vintage platenspeler en een dito muziek-installatie. “Als iemand een platenspeler wil kopen, kan hij of zij hem in de zithoek uitproberen." Er liggen tientallen langspeelplaten die dienen als testmateriaal voor de platenspelers. Voor de aankoop van vintage vinyl elpee’s, wordt verwezen naar de overkant waar drie winkels tweedehands vinyl verkopen.