Etalageproject

  • Schiedam
25 mrt '17 t/m 1 nov '17

In Hoogstraat 85 in Schiedam zijn in opdracht van de gemeente Schiedam door DeWinkelmeiden in de week voor 25 maart vijf etalages ingericht met allerlei producten van winkeliers van de Hoogstraat.
Jeroen Dijkstra, 3D-ontwerper van bureau Ekster & Ekster (www.eksterenekster.nl), illustrator en beletteraar Gino Bud Hoiting (www.ginohoiting.com), Pieter van der Most van PvdM Techniek (www.pvdmschiedam.nl) hebben samen met Janet van Huisstede van DeWinkelmeiden en vrijwilliger Frans Carree, de etalages een totaal nieuwe uitstraling gegeven. Elke etalage heeft een ander thema en een andere doelgroep. De etalages blijven zo tot eind mei ingericht.

De blauw-witte etalage

De blauw-witte etalage heeft een mannelijke en robuuste, maar tevens echt Hollandse uitstraling. Met indigo jeans en witte overhemden van Stripes Jeans Schiedam en overhemden, sokken en stropdassen van Adam Brandstore herenkleding. Grappig is de hanger-lamp die in het witte overhemd is geplaatst, waardoor het overhemd een lampenkap wordt: een ontwerp van Droog Design. Het stoere element komt vooral van de schedel met hoorns van Le Marché Interieur. Samen met alle Delfsblauwe souvenirs van Holland Souvenirshop Schiedam en Stroopwafellikeur van Slijterij Alambic, vormt de blauwwitte etalage een krachtig onderdeel van de reeks. Op de ruit heeft Gino het bekende kussende jongetje en meisje in Nederlandse klederdracht afgebeeld.

Op de fiets: erop uit

Het gevoel van lente onderstrepen we in een andere etalage met de lichtgroene fiets, fietskaarten van MiddenDelfland van iPUNT S’DAM, de fietsbarbecue van Rookbaard, de boom en vrolijk rode papavers van Rosa Bloemsierkunst, de picknickmand van Home & Ladystyle, en met vogelhuisjes, bordjes, bekertjes en bestek van de HEMA. Gino benadrukt op de ruit het ‘buitenleven’ met bloemen en bladeren.

Het roze boudoir

Een boudoirachtige sfeer creëren we met een geheel roze etalage waarin het vrouwelijke de boventoon voert. Bijna honderd roze kopjes lijken een dans uit te voeren in de lucht. Het boudoir is romantisch uitgevoerd met lingerie, oude ansichtkaarten, kousen en andere accessoires van Vintage’Lein, een zachte deken en romantische lantaarn van Le Marché Interieur, parelkettingen, ringen en andere sieraden van Verkade Juweliers, weckpotten van Expreszo Koffie en Thee, schoenen van De Koffer en een blouse van Da’s Leuk!! De enorme theepot op de ruit heeft niet toevallig een bijzonder ronde en vrouwelijke vorm gekregen van Gino.

Strips en animaties

Voor kinderen en liefhebbers van strips en animaties hebben we een etalage ingericht met bijzondere strips van Boekhandel Smitskamp Strips, een supergroot stripboek van Het Schiedams Boekhuis, originele en ingelijste striptekeningen van Animation Nation en tal van vrolijke Disney-beelden van Rosa Bloemsierkunst. Animation Nation heeft gezorgd voor een prachtige schakeling van beelden van bekende animaties, en Pieter van der Most zorgt dat die beelden dag en nacht blijven draaien op een monitor in de etalage. Op de etalageruit maken bekende stripwolkjes van Gino het animatiegevoel af. In de avonduren is de grappige, draaiende disco-verlichting pas echt goed zichtbaar.

Zomer!

Het optimale zomergevoel komt terug in de etalage die op de ruit is getoond met een enorme zonnebril en een fles Bobby’s Gin. Eye Wish Opticiens leende ons een mooie serie zonnebrillen, het Jenevermuseum zocht een prachtige collectie ginflessen en –glazen bijeen, en het iPunt S’DAM maakt het gin- en zomersfeertje af met een gin-cadeaudoos, folders over gintours in allerlei talen. Ontwerper Jeroen Dijkstra maakte er met de parasol en strandstoel een zomers sfeertje van.

Ook zo’n mooie etalage?

We hopen dat deze etalages een bijdrage leveren aan een leuke Hoogstraat met bezienswaardige etalages! En dat ze duidelijk maken wat voor leuke en interessante producten er allemaal op de Hoogstraat worden verkocht. Ons volgende project is een etalage met vliegers van vliegerwinkel De Paddestoel van de Vlaardingerdijk in Schiedam, die we gaan exposeren in Hoogstraat 14-18 bij de Reuzenkrokodil, waar de vliegers ook te koop zijn.

Heeft u een etalage op de Hoogstraat die u ook mooi ingericht wilt hebben? Of bent u winkelier en zou u geholpen willen worden bij het mooi inrichten van uw etalage? Laat het ons weten via post@dewinkelmeiden.nl.