Goudsmid Femke Majoor opent Atelier Femm

  • Schiedam
12 dec '17 t/m 31 dec '24

Goudsmid Femke Majoor is geen onbekende in Schiedam. Ze werkt al sinds juli 2007 in Schiedam aan unieke, handgemaakte sieraden: eerder vanuit Kunstwinkel 't Walvis, later vanuit haar huis in Schiedam-Zuid. Nu heeft ze de stap gezet om haar eigen atelier en winkel te starten aan de Hoogstraat. Op 12 december krijgt ze de sleutel van haar winkelpand. Uiteraard moet er dan nog van alles gebeuren, maar als alles meezit, kan iedereen haar nog voor de kerst aan het werk zien op de Hoogstraat 84 in Schiedam! In januari zal er een officiële feestelijke opening van Atelier Femm plaatsvinden.

Atelier Femm, goudsmid Hoogstraat 84 Schiedam, collage 1

Ambachtelijk werk bij Atelier Femm

Bij Atelier Femm vervaardigt Femke op ambachtelijke wijze unieke gouden en zilveren sieraden. Zowel ruwe als geslepen edelstenen spelen een grote rol in de ontwerpen. Wie zelf een idee heeft voor een persoonlijk sieraad of bijzonder cadeau kan een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken!

Atelier Femm, goudsmid Hoogstraat 84 Schiedam, collage 2

Voor elk budget

“Een persoonlijk sieraad voor elk budget, dat is mijn motto,” aldus Femke. “Zowel ruwe als geslepen edelstenen combineer ik met goud en zilver. Op deze manier ontstaan unieke ontwerpen met verschillende metalen en edelstenen, die op ambachtelijke wijze tot leven komen in mijn atelier. Uiteraard ontwerp ik ook samen met de klant persoonlijke sieraden voor bijzondere gelegenheden. Zo kun je bijvoorbeeld ‘oud’ goud hergebruiken. Wil je een dierbare een mooi sieraad cadeau doen, maar kun je zelf niet kiezen? Dan is een cadeaubon wellicht een idee.”

Gilde

Femke Majoor is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden en aangesloten bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden.