Hollands & Vers

  • Schiedam
22 apr '14 t/m 22 jul '14

Hollands & Vers brengt de boerderij naar de stad...

Gezonde, lekkere, eerlijke en betaalbare voeding, vers van de boerderij. Dat biedt  de pop-up shop Hollands & Vers die tot 22 juli de deuren open heeft aan de Hoogstraat 144 in Schiedam. Daar verkopen we samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers tal van biologische streekproducten en boerse brocante.

... en de stedeling naar de boerderij (op de fiets) 

“We brengen de boerderij naar de stad en de stedeling naar de boerderij”, zegt Janet van Huisstede. “In de winkel verkopen we dagverse producten van bijvoorbeeld Boerderij Van Winden uit Schipluiden waar de blaarkopkoeien voor heerlijke karnemelk, yoghurt en kaas zorgen. Van Lin de Groentenboerin uit Delfgauw betrekken we de groenten direct van het land. Ook vergeten groenten als raapstelen, meiraapjes en pastinaken. De geiten van Mooimekkerland in Stolwijk geven melk voor smakelijke kaasjes. En van Hoeve Avondrust in Vlaardingen verkopen we jams, chutneys en mosterds. Alle leuke boerse brocante waarmee we de winkel hebben ingericht, komt van Jan Huygen in de Ton uit Vlaardingen en is ook te koop.”

Conny Meijnckens: “We willen de Schiedammers graag laten zien hoe leuk en dichtbij de boerenproducten te vinden zijn, dus gaan we in mei met de vrijwilligers, en in samenwerking met de VVV, fietstochten organiseren vanaf de winkel naar de boerderijen.”

Vrijwilligersteam

In Hollands & Vers werken enkel vrijwilligers uit Schiedam die het ook leuk vinden om het verhaal àchter het product te vertellen en om door te verwijzen naar andere bijzondere producenten in Schiedam, zoals Molen de Walvisch, Koffiebranderij Schiedams Gebrand onder Lunchroom De Beurs en Andere Koek van Dennis Meerhof. Conny Meijnckens is coördinator van de vrijwilligers en verzorgt de dagelijkse leiding.

Meer verswinkels op de Hoogstraat

John van Doorn van DenS Vastgoed heeft voor drie maanden de winkel aan de Hoogstraat 144 beschikbaar gesteld omdat hij ook gelooft in meer verswinkels op de Hoogstraat. Zeker nu veel woningen boven de winkels worden gerestaureerd en er steeds meer mensen op de Hoogstraat komen wonen.

De winkel ligt pal naast Habitas (met hele mooie kook-, bak- en braadartikelen), dus daar werken we fijn mee samen.

Boerse Brocante

Onze winkel Hollands & Vers krijgt een echte 'boeren ambiance' met attributen van 'Jan Huygen in de ton' uit Vlaardingen. Alle inrichtingsproducten zijn te koop. Van onze toonbank tot en met de appelkisten, van de kaasplanken tot en met de boeren theedoeken. En we bieden een mooi assortiment biologische zaden waarmee je je eigen kruiden kunt kweken in eigen keuken, tuin of op je balkon.

Flyer

En de achterzijde van de flyer: