HOOGSTRAAT = STREET OF CREATIVITY

  • Schiedam
5 jan '16 t/m 25 feb '16

Als het aan het team van Pro6, DeWinkelmeiden en Funkey Events ligt, worden alle leegstaande etalages van de Hoogstraat in 2016 omgetoverd tot tijdelijke galeries. We noemen dit project: HOOGSTRAAT = STREET OF CREATIVITY.

In Hoogstraat 85 hangt nu de kunst van Manon Elmendorp, Gert Jan van Noorden, Ellen de Leede, Cathedral of Confusion (John Kraan en Melissa van den Bos), Charles Remeeus en Ien J. de Graaff – de Man. We hebben de gevel en ramen opgeknapt, we zorgen voor een mooie LED-verlichting die 's avonds ook een goede uitstraling geeft en we promoten het pand als Te Huur. 

Het thema van Schiedam is in 2016: 'Schiedammers Maken...'. In dit jaar krijgen allerlei Schiedammers die mooie zaken maken met hun handen of binnen hun bedrijf, aandacht van allerlei media. Met ons project sluiten we daarop aan. Daarom geven we extra aandacht aan de kunstenaars die al dit moois maken, door via info-panelen naast de kunst uit te leggen wie de kunstenaar is.

Wie ook Schiedammer is, en mooie dingen maakt, kan zich aanmelden bij Pro6 aan de Hoogstraat 14-18. Vraag naar Richard Velthuizen die de coördinatie verzorgt (richard.velthuizen@live.com).