Illustrator Saskia van Gelderen houdt van bomen

  • Schiedam
25 sep '18 t/m 1 nov '19

Illustrator Saskia van Gelderen (33 jaar) beschilderde voor DeWinkelmeiden en D&S Vastgoed het etalageraam van Hoogstraat 81 met een prachtige boom. “Bomen vind ik heerlijk om te tekenen. Ze hebben twee kanten. Enerzijds zijn ze geworteld, want ze staan vast en zijn goed geaard. Anderzijds zijn de takken heel flexibel, reiken bomen naar de lucht en zijn ze vrij in de wind met hun bladeren.” Op haar Instagram-account @saskiastrees heeft ze tal van bomen afgebeeld. Ze lacht: “Mensen sturen me zelfs foto’s toe met de vermelding ‘dit is een echte Saskia-boom!’.” Bij Saskia’s boom vragen we de mogelijke winkelier: ‘Ga jij je hier wortelen?’ en ‘Kom jij hier helemaal tot bloei?’. 

Tussen taart en tekening
Saskia woont in Schiedam-West. Ze studeerde animatie aan de Sint Joost kunstacademie in Breda, waar ze in 2008 afstudeerde. Ze ontwierp boekomslagen en nu maakt ze kunstwerken op maat voor mensen voor aan de muur, en tekent ze voor bedrijven en particulieren uiteenlopende soorten bomen. Daarnaast werkt ze voor het beroemde stockbureau ‘Shutterstock’ waarvoor ze illustraties van allerlei illustratoren beoordeelt die het bureau tegen betaling digitaal aanbiedt voor uiteenlopend gebruik. 

“Het werk voor Shutterstock geeft me de vrijheid om vanuit huis te werken, en het te combineren met het maken van vrij werk dat ik exposeer en verkoop. Ik maak nu werk op formaat A4 en A3, meest pentekeningen, gecombineerd met waterverf, vilt en wol in expressieve kleuren. Binnenkort ga ik verhuizen en krijg ik weer een eigen studio waar ik groter werk kan maken.”

Naast het tekenwerk, kan Saskia haar creativiteit ook kwijt in het maken van taarten in opdracht. Vandaar haar website tussentaartentekening.nl.

Hoogstraat 81 prachtig opgeknapt
Aan de Hoogstraat 81 heeft D&S Vastgoed (met kantoor aan het Land van Belofte in Schiedam) een opgeknapt winkelpand te huur voor € 995 per maand. De ruimte omvat zo’n 65 m2, inclusief opslag. Eerder zat er een winkel met woonaccessoires en later een kapper. Met het elektrische rolluik aan de binnenzijde, leent het zich ook voor artikelen die goed beveiligd moeten worden. Interesse om je hier te wortelen? Kijk op densvastgoed.nl of bel voor het maken van een afspraak naar 010 – 473 75 55.