Kapsalon Jenneration opent in Hoogstraat 79

  • Schiedam
1 apr '19 t/m 31 dec '22

Kapsalon Jenneration werkt 

met natuurlijke ingrediënten
 

Het was geen grap, dus gingen de deuren van Kapsalon Jenneration aan de Hoogstraat 79 op 1 april 2019 alleen onofficieel open. Het gaf kapster en eigenaresse Jennifer Vermeer de kans om een paar dagen met haar ‘bekende klanten’ proef te draaien voor de officiële en feestelijke opening op 7 april. Door de vele nieuwsgierige klanten, was de testweek alsnog erg druk. Bij de feestelijke opening stonden de gasten tot ver op straat. 
Jennifer, 29 jaar jong, is – met recht - supertrots op haar nieuwe kapsalon. Het historische pand werd flink opgeknapt door eigenaar D&S Vastgoed. Jennifer en haar vriend Hans bedachten zelf een inrichtingsplan en staken zelf de handen uit de mouwen. Samen richtten zij de kapsalon binnen een paar weken tijd helder en zonnig in. Wie in de stoel voor een haarwasbeurt zit, heeft via de nieuwe ramen zelfs een mooi uitzicht op een schattig binnenplaatsje tussen de monumentale panden achter de Hoogstraat. 

Groot eigen klantenbestand
“Ik begin gelukkig niet helemaal nieuw, want ik heb al een groot eigen klantenbestand”, legt Jennifer uit. “Voorheen huurde ik een kappersstoel bij een kapsalon in Schiedam-Noord. Maar in de loop van de tijd groeide mijn motivatie om een eigen salon te openen.” Voorlopig werkt ze alleen in haar kapsalon, en voornamelijk op afspraak. Ze wil de tijd hebben om rustig uit te kijken naar mogelijke collega’s en vooral haar eigen normen en waarden helder kunnen stellen.
“Mijn beste kant? Jeetje …. Raar om dat over jezelf te zeggen”, lacht ze. “Klanten houden van mijn energie en vinden dat ik mooi werk aflever. Ik gebruik ook speciale kniptechnieken. Ik knip een krul bijvoorbeeld nooit recht af. Met mooi inknippen en slicen ‘valt’ je haar veel mooier en blijft het prettiger zitten. En daardoor komen ze gewoon altijd terug.”

Veel leren in de praktijk

“Het lijkt mij leuk om in de toekomst misschien een erkend leerbedrijf te worden en leuke, gemotiveerde stagiaires verder te helpen.” Zelf heeft Jennifer ook altijd baat gehad van goede leermeesters. “Ik wilde altijd al kapster worden. Tijdens mijn HAVO-periode aan Schravelant ben ik afgezwaaid naar de kappersopleiding, want dat was mijn doel! Nu ben ik heel blij dat ik toen al die stap heb gemaakt. Bij de Kappersopleiding van het Albeda College kon je leren meteen gaan combineren met werken. En je leert een ambachtelijk vak toch het beste in de praktijk.” Jennifer werkte tien jaar lang bij FOX kappers in Vlaardingen, waar ze veel extra trainingen volgde. Ze pakte haar kansen om nóg beter te gaan kappen en verhuisde naar een hoog aangeschreven kapsalon in Sassenheim waar ze onder andere werkte voor L’Oreal. 

Duurzaam en gezond
Enthousiast vertelt Jennifer over haar persoonlijke gevoel bij het verminderen van chemicaliën en het gebruik van natuurlijke stoffen waarmee ze het milieu kan ontzien. Duurzaamheid, klimaat en gezond zijn termen die vaak vallen. “Daarom heb ik gekozen voor de producten en verf van Kevin Murphy, een Australisch merk. Hij was van oorsprong haarstylist en werd bekend door zijn geweldige ‘photoshoots’. Hij wilde geen chemische stoffen meer gebruiken, is zelf een verf- en productenlijn gaan ontwikkelen met natuurlijke ingrediënten die ook ‘cruelty-free’ zijn, dus niet op dieren worden getest. Op dit moment zijn de verpakkingen geproduceerd van gerecycled materiaal maar later dit jaar zal dit 100% ‘ocean-waste-plastic’ zijn. Dat zijn verpakkingen die worden gemaakt van het plastic dat ze uit de oceaan vissen.” Vanzelfsprekend is de verlichting in de kapsalon volledig ‘LED’. En ze zoekt nog naar een techniek waarmee ze al het afvalwater kan reinigen en hergebruiken.