Knuffelpunt - 10.000 knuffels nodig voor de voorstelling Kleine Sofie en Lange Wapper

  • Schiedam
30 jun '17 t/m 8 dec '17

Toneelgroep De Stokerij Schiedam speelt van 20 tot en met 23 december de muzikale voorstelling Kleine Sofie en Lange Wapper in Theater aan de Schie. De familievoorstelling is gemaakt naar het gelijknamige, veelbekroonde en vaak vertaalde boek van Els Pelgrom.
Kleine Sofie is heel erg ziek, maar ze wil, voordat ze sterft, heel graag weten "Wat Er In Het Leven Te Koop Is”. Op een avond komen de poppen en knuffels in haar kamer tot leven en samen met Sofie gaan ze op een avontuurlijke reis, op zoek naar alle antwoorden op Sofie’s vragen. Volwassenen hebben nu eenmaal niet alle antwoorden op de vragen over het leven. Dat belooft een spannende, wijze, ontroerende, griezelige en vrolijke voorstelling te worden!

Voor en van Schiedammers

De keuze om dit verhaal op het toneel te brengen kwam van Anne Rats, actrice bij De Stokerij Schiedam. In Kleine Sofie en Lange Wapper speelde Anne als tiener haar eerste hoofdrol. Dit stuk wilde ze graag nog eens meemaken. Deze keer spelen zo’n 50 kinderen van 8 tot 12 jaar (De Kleine Stokerij) om de beurt in de voorstelling. Anne Rats en Yorick Zwart vormen de cast, bijgestaan door veel Schiedammers: basisschoolleerlingen, amateurspelers, muzikanten en ondernemers. De gastacteurs worden in september bekend gemaakt.
De muziek bij deze uitvoering van Kleine Sofie en Lange Wapper is geschreven door Nieuw Niks, bestaande uit Arend Niks, Roos Drenth en Mick Paauwe. 

Knuffels inzamelen

Op het toneel zijn ontzettend veel knuffels nodig. Die krijgen allemaal een betekenisvolle plaats in het verhaal. Drie twaalfjarige Schiedamse vriendinnen Sofie Roos, Kiki Buwalda en Jessie Bakker zetten zich volledig in om genoeg knuffels in te zamelen. Die worden na afloop aan een goed doel geschonken. Welk doel dat is, wordt in het nieuwe theaterseizoen (vanaf september) bekendgemaakt.

Eerst stond er alleen een mooie bakfiets als knuffelverzamelplek in de hal van het gemeentehuis, voor Theater aan de Schie. Maar die bleek al snel te klein. Daarom werd op 29 juni het Knuffelpunt geopend op Hoogstraat 75B in Schiedam, beschikbaar gesteld door D&S Vastgoed.
DeWinkelmeiden verzorgden de beschildering van de mooie etalage en plaatsten vrolijke bloemen voor de deur. Nu trekt het Knuffelpunt extra aandacht van bezoekers en het winkelend publiek.

Het Knuffelpunt

In het Knuffelpunt kunnen kinderen hun uitgeknuffelde knuffels inleveren. Je kunt er toegangskaartjes voor Kleine Sofie en Lange Wapper kopen en meer informatie krijgen over de voorstelling. Sofie, Kiki en Jessie hebben met de bakfiets en het Knuffelpunt al meer dan 3.000 knuffels opgehaald, maar willen graag de 10.000 bereiken voor de voorstelling en het goede doel.
In de zomervakantie wa het Knuffelpunt dicht, maar vanaf 19 september 2017 het nieuwe schooljaar gaat de inzameling met volle kracht door. Er komen acties op basisscholen en Sofie, Kiki en Jessie gaan toneelspelen en voorlezen. Je kunt naar hen gaan kijken en luisteren tegen betaling met knuffels.

Kleine Sofie en Lange Wapper wordt een memorabele voorstelling die een bijzondere bijdrage aan het kerstgevoel zal geven. Alle knuffels komen goed terecht. Kom dus zeker eens op bezoek op Hoogstraat 75B in Schiedam! Het Knuffelpunt is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 16:00 tot 17:30 uur open.