Kom tekenen tussen de koeien met Annemieke Rodenburg

  • Schiedam
22 aug '18 t/m 1 okt '18

Aan de Hoogstraat 55, op de hoek van de Taansteeg en Hoogstraat, staat een schitterend winkelpand te huur dat bijvoorbeeld uitermate geschikt is voor een tassenwinkel. Wie het pand passeert, wordt nu helemaal vrolijk van de koeien die illustrator Annemieke Rodenburg heeft getekend. Ze roept op om de fiets te pakken en ook eens richting Midden-Delfland te rijden. Bij het i-punt van S’DAM aan de Lange Kerkstraat zijn leuke fietstocht-kaarten te koop.

Annemieke is illustrator en van huis uit boerendochter. Ze is geboren en getogen op de boerderij. Haar ouders hebben een prachtige boerderij met zo’n 50 koeien aan de Woudweg 24A in Schiedam-Noord. De liefde voor koeien zit haar zeker in het bloed! 

Tussen de koeien van haar ouders geeft Annemieke teken-workshops: “Het landschap en de dieren hebben altijd veel voor mij betekend. Ik zie de natuur als grote inspiratiebron en werk ik graag vanuit mijn gevoel. Daarnaast vind ik het experiment met tekenmaterialen interessant en laat ik dit graag zien in mijn werk. Op een schetsmatige manier met een realistische inslag laat ik deelnemers de wereld door een andere bril zien. Het is heel leuk om dat ook toe te passen in de tekenlessen, en samen te zoeken naar oplossingen voor beeldende problemen. Je merkt dat de deelnemers aan de workshops altijd ‘helemaal zen’ worden in het weiland.” 

Op 9 september geeft Annemieke weer een workshop ‘Tekenen tussen de koeien’. Kijk op haar website http://www.annemiekerodenburg.comals je wilt deelnemen. Op https://www.instagram.com/annemiekerodenburgillustration/kun je haar laatste tekeningen bewonderen. 

Het pand aan de Hoogstraat 55 is echt een ‘snoepje’. Het hele pand heeft een historische uitstraling en is door eigenaar van der Valk prachtig opgeknapt. De stalen, zwarte raamomlijstingen geven de winkel een industriële uitstraling. Met de wat verdiepte etalages rondom, is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een tassenwinkel. De winkel meet 35 m2. Daarachter zit een magazijn, kantoor of praktijkruimte van 15 m2, een keuken en toilet. Er is cv, een gratis internetaansluiting en er zijn telefoonlijnen waarmee je gratis kunt bellen naar vaste nummers in binnen- en buitenland. Er ligt een laminaat houten vloer en het is instapklaar. Er is sprake van een instaphuur van € 750 per maand (geen BTW). De huur gaat elk jaar € 100 per maand omhoog tot € 1.050 per maand. 

Het thema van de Hoogstraat is ‘zien maken’. We zoeken ook voor dit pand ambachtelijke makers. Neem contact op met DeWinkelmeiden omdat zij je kunnen helpen bij het verkrijgen van subsidie als je als ambachtelijke maker aan de slag gaat. Bel of app naar 0622979032 of mailpost@dewinkelmeiden.nl. Janet van Huisstede belt altijd snel terug.

Je kunt voor vragen ook de eigenaar bellen via 0655520500. Vermeld dan ‘via DeWinkelmeiden’.