Kom tekenen tussen de koeien met Annemieke Rodenburg

  • Schiedam
22 aug '18 t/m 1 okt '18

Aan de Hoogstraat 55, op de hoek van de Taansteeg en Hoogstraat, staat een schitterend winkelpand te huur dat bijvoorbeeld uitermate geschikt is voor een tassenwinkel. Wie het pand passeert, wordt nu helemaal vrolijk van de koeien die illustrator Annemieke Rodenburg heeft getekend. Ze roept op om de fiets te pakken en ook eens richting Midden-Delfland te rijden. Bij het i-punt van S’DAM aan de Lange Kerkstraat zijn leuke fietstocht-kaarten te koop.

Annemieke is illustrator en van huis uit boerendochter. Ze is geboren en getogen op de boerderij. Haar ouders hebben een prachtige boerderij met zo’n 50 koeien aan de Woudweg 24A in Schiedam-Noord. De liefde voor koeien zit haar zeker in het bloed! 

Tussen de koeien van haar ouders geeft Annemieke teken-workshops: “Het landschap en de dieren hebben altijd veel voor mij betekend. Ik zie de natuur als grote inspiratiebron en werk ik graag vanuit mijn gevoel. Daarnaast vind ik het experiment met tekenmaterialen interessant en laat ik dit graag zien in mijn werk. Op een schetsmatige manier met een realistische inslag laat ik deelnemers de wereld door een andere bril zien. Het is heel leuk om dat ook toe te passen in de tekenlessen, en samen te zoeken naar oplossingen voor beeldende problemen. Je merkt dat de deelnemers aan de workshops altijd ‘helemaal zen’ worden in het weiland.” 

Kijk op haar website http://www.annemiekerodenburg.com of op https://www.instagram.com/annemiekerodenburgillustration/. Daar kun je haar laatste tekeningen bewonderen.