Leerlingen Lentiz Geuzencollege tonen de Hoogstraat ‘under construction’

  • Schiedam
7 nov '17 t/m 31 jan '18

Aan de Hoogstraat 3 staat al langer een pand leeg. Zoals meer panden aan de Hoogstraat. Maar … een leegstaand pand is geen stilstaand pand. In heel veel panden wordt juist hard gewerkt aan een nieuwe invulling. En de soms jarenlang leegstaande woningen boven de winkels worden nu omgetoverd tot heerlijke appartementen anno NU. En de winkels op de plint tussen de Grote Markt en het Stedelijk Museum worden deels ook verbouwd tot woning. Voor sommige Schiedammers wordt zo een droom werkelijkheid.

Lentiz Geuzencollege richt Under Construction etalage in op de Hoogstraat in Schiedam

Joy en Matthijs van het Lentiz Geuzencollege

Joy en Matthijs, twee vierdejaars leerlingen van het Lentiz Geuzencollege in Vlaardingen die Lifestyle & Media studeren, hebben die dromen uitgedrukt in de etalage aan Hoogstraat 3 met de titel: ‘Noem het geen droom, noem het een plan’. Dat er voor het realiseren van je plan veel werk verzet moet worden, hebben ze verbeeld met een schoffel op het raam en steigerpijpen, dozen en levensgrote tekeningen van kunstenares Tineke Weber van een betonmolen en een kruiwagen in de ruimte. De feestelijke kerstverlichting geeft aan dat een droom ook figuurlijk en letterlijk licht nodig heeft.

Lentiz Geuzencollege richt Under Construction etalage in op de Hoogstraat 3 in Schiedam

Joy en Matthijs zijn niet de enigen die een etalage mochten inrichten. Even verderop, op nummers 156 en 158, hebben hun studiegenoten nog twee etalages ingericht met het thema dromen.
Docent en Schiedams kunstenaar Peter Hellemons is heel blij met het resultaat: “Ze hebben het concept bedacht, materialen voorbereid en alles ingericht in twee weken tijd. Een hele mooie prestatie!”