Leerlingen Lentiz Geuzencollege tuigen etalages op met het thema ‘dromen’

  • Schiedam
5 dec '17 t/m 1 aug '18

“Je kan je leven dromen, of je dromen leven”. Met die doordenker richtten vierdejaars leerlingen van het Lentiz Geuzencollege in Vlaardingen de etalage in van Hoogstraat 156, een pand dat al een tijdje leeg staat en nu te koop staat voor € 135.000.

De leerlingen die Lifestyle & Multimedia studeren, laten hun dromen zweven door de ruimte. De kamer die zij hebben gecreëerd met het enorme ‘uitzicht’ op New York, geeft een grootstedelijke focus aan. Of het leven een cadeau is, blijft in het midden, maar cadeaus die kennelijk in hun leven nog moeten worden uitgepakt, spelen een rol in die etalage.

Bureau Restauro heeft voor de ruimte een aantal schetsplannen gemaakt, waardoor duidelijk wordt wat je allemaal met de ruimte kunt doen als je er zou gaan wonen. Deze presentaties zijn eveneens als zwevende dromen meegenomen in het totaal.

etalage Hoogstraat 156 Schiedam Lentiz Geuzencollege - Je kan je leven dromen of je dromen leven

Hoogstraat 158

In de ruimte aan Hoogstraat 158, die voor € 115.000 te koop staat via Anke Bodewes makelaardij, is de slogan “Groot dromen, dat kost nog weleens een paar nachten”. Het zwevende bed, de knuffels die in de lucht hangen en de familiefoto’s geven een sfeer van dromen, wakker liggen van ideeën en plannen, maar ook van een stevige oorsprong, koppeling met identiteit. Ook hier zijn de schetsen die Restauro heeft gemaakt van woonruimten in dit winkelpand, duidelijk aanwezig.

Etalage Hoogstraat 158 Schiedam Lentiz Geuzencollege, groots dromen dat kost nog weleens een paar nachten

Trots op het resultaat

De etalage van Hoogstraat 3, die al eerder door studiegenoten was ingericht, laat net een andere invalshoek bij het thema zien. De drie etalages zetten je aan het denken over de dromen die op de Hoogstraat werkelijkheid kunnen worden.
De leerlingen hebben het concept bedacht, alle materialen voorbereid en alles ingericht in twee weken tijd. Docent en Schiedams kunstenaar
Peter Hellemons is trots op het mooie resultaat.