Maite Kragl beschildert de ruiten van het nieuwe Productiehuis van De Bonte Koe

  • Schiedam
19 aug '18 t/m 19 aug '19

​Om duidelijk te maken wat er allemaal voor plannen zijn met de panden aan de Hoogstraat in Schiedam en welke winkels er binnenkort in de panden komen, beschilderen we met tal van professionele illustratoren de etalageramen. Maite Kragl bechilderde voor De Bonte Koe Chocolade de ramen van het enorme, nieuw te bouwen Productiehuis van De Bonte Koe aan de Hoogstraat 63 tot 67.

Maite Kragl (33 jaar) heeft een waar plaatje gemaakt van de etalage van het nieuw te openen Productiehuis van De Bonte Koe aan de Hoogstraat 63 tot en met 67. Maite beschilderde eerder de ramen van Hoogstraat 14-18 met een enorm hart: Hart voor de Hoogstraat. Inmiddels heeft ze haar bedrijf Blackboard Duty min of meer afgesloten omdat ze nu als decorateur in dienst is bij Het Nationale Theater Decoratelier in Den Haag. Toch was ze voor één keertje nog bereid om een aantal ramen te beschilderen, omdat ze DeWinkelmeiden nog steeds een groot hart toedraagt! Janet van Huisstede van DeWinkelmeiden tekende het logo van De Bonte Koe op de ramen en het beeld van productiemedewerkster Ramona.
Maite verhuisde in juni 2008 vanuit Duitsland naar Nederland, waar ze Autonome Kunst aan de Willem de Kooning Aacademie in Rotterdam ging studeren. Daarna woonde ze nog twee jaar in Engeland, maar ze heeft nu in Gouda haar thuisbasis gevonden. Vanuit Blackboard Duty beschilderde ze voorheen veel ramen voor winkels en menuborden voor de horeca. Haar veelomvattende baan bij Het Nationale Theater Decoratelier geeft haar nog meer creatieve ruimte. 

Daar waar ooit M&S Mode en Action Sport zetelden, gaat begin 2019 een waar chocolade-paleis open. Door de ramen kun je straks zien hoe in het Productiehuis van De Bonte Koe Chocolade alle bonbons, pralines en chocoladekunstwerken worden gemaakt en hoe de deelnemers aan de workshops bezig zijn. De winkel en de koffie/theehoek aan de Lange Haven blijven open. Via de naastgelegen Taansteeg loop je er direct naar toe. Eigenaren Carmel, Kees, Jan en Conner Klein(-Kelly) zijn heel blij met het resultaat.