Oranje for Kids - Schiedamse Kinderkledingbank

  • Schiedam
1 jul '17 t/m 1 sep '17

Oranje for Kids is een hippe winkel aan de Hoogstraat 14-18 in Schiedam. Oranje for Kids verkoopt tweedehands kinderkleding, schoenen, tassen en speelgoed voor kinderen van 0 tot en met 15 jaar.
Het bijzondere aan deze winkel zijn de zeer lage prijzen en de keuze om met geld of met punten te betalen.
Het puntensysteem is een uitkomst voor ouders met een smalle beurs. Zij krijgen maandelijks punten per kind door zich in te schrijven als Oranjeklant. Dit kan via het inschrijfformulier dat in de winkel en op www.oranjeforkids.nl beschikbaar is.

Lage prijs

De prijs van de artikelen is laag, omdat bijna alle spullen tweedehands zijn. Oranje for Kids weet hoe belangrijk het is om goed gekleed te gaan en leuke, degelijke spullen te hebben. Dat geeft een gevoel van zelfvertrouwen. Daarom zijn alle artikelen in uitstekende conditie. Kinderen van ouders met een (te) smalle beurs hoeven zich niet armoedig te voelen!
Wat ook helpt om de kosten en dus de prijzen te drukken, is dat de winkel niet wordt bemand door betaalde krachten. Oranje for Kids draait zowel voor als achter de schermen volledig op vrijwilligers.

Veel steun van organisaties en Schiedammers

De allerbelangrijke factor voor de lage prijzen is de enorme steun die Oranje for Kids vanuit Schiedam mag ontvangen. Op de website van Oranje for Kids is te zien hoeveel organisaties deze winkel vol enthousiasme sponsoren. En dat gebeurt met meer dan alleen gelddonaties.
Samen met De Buurtwerkplaats in Oost worden speciale inzamelbakken gemaakt, waar iedereen goede, gebruikte kinderspullen kan inleveren. De Buren van Oost stellen hun Boodschappenmaatje  beschikbaar om de inzamelbakken bij alle KomKids-locaties, basisscholen en supermarkten te gaan ophalen.
Van het Nationaal Fonds Kinderhulp en de Albert Heijn Goedzakken-actie kreeg Stichting Oranje for Kids tientallen rolcontainers vol speelgoed cadeau dat nu verkrijgbaar is in de winkel. En als welkomstgeschenk krijgen alle nieuwe Oranjeklanten een gratis speelgoedset aangeboden.
Zoals te zien is in het PopUpTv filmpje, hebben vele vrijwilligers geholpen bij het opknappen en inrichten van de winkel. De mannen van de Ronde Tafel 46 Schiedam hielpen mee om de winkel te schilderen, kasten in elkaar te zetten en ramen te lappen. Managers van de GOM kwamen een middag vrijwillig hard meewerken aan het inrichten van de winkel: ze streken de kleertjes en hingen alles in! Ook als Stichting De Winkelmeiden hielpen we hard mee aan het realiseren van dit goede doel, door te adviseren, inrichtingsmaterialen beschikbaar te stellen en de etalages in te richten.

Oranje for Kids steunen

Wie Oranje for Kids op zijn eigen, bescheiden manier wil steunen, kan verschillende dingen doen.
Het allerleukste is om met euro’s spullen in deze eigentijdse winkel te kopen. Met dit geld kan Oranje for Kids onder andere nieuw ondergoed kopen en tweedehands computers reviseren voor kinderen die naar de middelbare school gaan en een computer nodig hebben.
Een andere manier is het doneren van kwalitatief goede, gebruikte kleding en andere kinderspullen. Die kun je van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur in de winkel inleveren. Vanaf het nieuwe schooljaar staan er speciale inzamelbakken bij enkele Schiedamse basisscholen en bij de kinderopvanglocaties van KomKids.

Een aanwinst

Door ieders inzet biedt Oranje for Kids een uiterst betaalbaar, kwalitatief hoogwaardig assortiment aan kinderartikelen. Daarmee is deze leuke winkel een goede aanwinst voor de Hoogstraat, en niet alleen voor ouders met een krappe beurs!

Pand verkocht

Anderhalve maand na de opening kreeg Oranje for Kids te horen dat het pand aan de Hoogstraat 14-18, waarvan zij ‘om niet’ gebruik mochten maken, was verkocht. Op 31 augustus 2017 moest de kinderkledingbank al vertrekken. Met pijn in het hart verliet de organisatie de opgeknapte en mooi ingerichte winkel. De nieuwe eigenaar, Alvast uit Rotterdam, gaat het hele pand opknappen en er twee appartementen en een winkel in realiseren.
Corrie Oranje, initiatiefneemster van het project, probeert nu het initiatief elders op te starten.

De knuffels zijn gedoneerd aan het Knuffelpunt van Theater aan de Schie aan de Hoogstraat 75b. Zij worden gebruikt in de uitvoering van Kleine Sofie en Lange Wapper. Daarna worden ze geschonken aan een goed doel voor kinderen die een knuffel kunnen gebruiken.