Oranje for Kids - Schiedamse Kinderkledingbank

  • Schiedam
1 jul '17 t/m 1 sep '17

Oranje for Kids was een hippe winkel aan de Hoogstraat 14-18 in Schiedam. Oranje for Kids verkocht tweedehands kinderkleding, schoenen, tassen en speelgoed voor kinderen van 0 tot en met 15 jaar. Het bijzondere aan deze winkel waren de zeer lage prijzen en de keuze om met geld of met punten te betalen. Het puntensysteem was een uitkomst voor ouders met een smalle beurs. Zij kregen maandelijks punten per kind door zich in te schrijven als Oranjeklant. Dit kon via het inschrijfformulier dat in de winkel en op de website beschikbaar was.

Lage prijs

De prijs van de artikelen was laag, omdat bijna alle spullen tweedehands waren. Oranje for Kids wist hoe belangrijk het is om goed gekleed te gaan en leuke, degelijke spullen te hebben. Dat geeft een gevoel van zelfvertrouwen. Daarom waren alle artikelen in uitstekende conditie. Kinderen van ouders met een (te) smalle beurs hoeven zich immers niet armoedig te voelen! Doordat er met vrijwilligers werd gewerkt, kosten de kosten en dus de prijzen laag worden gehouden.

Veel steun van organisaties en Schiedammers

De allerbelangrijke factor voor de lage prijzen was de enorme steun die Oranje for Kids vanuit Schiedam mocht ontvangen. Op de website van Oranje for Kids was te zien hoeveel organisaties deze winkel vol enthousiasme sponsorden. En dat gebeurde met meer dan alleen gelddonaties. Van het Nationaal Fonds Kinderhulp en de Albert Heijn Goedzakken-actie kreeg Stichting Oranje for Kids tientallen rolcontainers vol speelgoed cadeau. Als welkomstgeschenk kregen alle nieuwe Oranjeklanten een gratis speelgoedset aangeboden.
Vele vrijwilligers hebben geholpen bij het opknappen en inrichten van de winkel. De mannen van de Ronde Tafel 46 Schiedam hielpen mee om de winkel te schilderen, kasten in elkaar te zetten en ramen te lappen. Managers van de GOM kwamen een middag vrijwillig hard meewerken aan het inrichten van de winkel: ze streken de kleertjes en hingen alles in! Ook als Stichting De Winkelmeiden hielpen we hard mee aan het realiseren van dit goede doel, door te adviseren, inrichtingsmaterialen beschikbaar te stellen en de etalages in te richten.

Een aanwinst

Door ieders inzet was Oranje for Kids een uiterst betaalbaar, kwalitatief hoogwaardig assortiment aan kinderartikelen. Daarmee was deze leuke winkel een goede aanwinst voor de Hoogstraat, en niet alleen voor ouders met een krappe beurs!

Pand verkocht

Anderhalve maand na de opening kreeg Oranje for Kids te horen dat het pand aan de Hoogstraat 14-18, waarvan zij ‘om niet’ gebruik mochten maken, was verkocht. Op 31 augustus 2017 moest de kinderkledingbank al vertrekken. Met pijn in het hart verliet de organisatie de opgeknapte en mooi ingerichte winkel. De nieuwe eigenaar, Alvast uit Rotterdam, gaat het hele pand opknappen en er twee appartementen en een winkel in realiseren.

De knuffels werden gedoneerd aan het Knuffelpunt van Theater aan de Schie aan de Hoogstraat 75b. Zij werden gebruikt in de uitvoering van Kleine Sofie en Lange Wapper. Daarna werden ze geschonken aan een goed doel voor kinderen die een knuffel kunnen gebruiken en aan de Kledingbank in Vlaardingen.