Paulina Pita Tapia opent haar taartenatelier: Pita Delicatessen Cakes

  • Schiedam
18 nov '17 t/m 31 dec '20

Paulina Pita Tapia, van oorsprong Chileense, werkte al tien jaar lang vanuit haar huis aan het maken van de meest prachtige taarten en zoete verrassingen. Met haar ambachtelijke en halal producten zorgde ze voor een sterk uitbreidende klantenkring. Maar met opgroeiende kinderen werd het huis te klein voor de groeiende stroom opdrachten. Daarom zocht Paulina voor haar taartatelier Pita Delicatesen Cakes een winkel op de Hoogstraat in Schiedam.

Pita Delicatessen Cakes Schiedam taarten en lekkernijen

Een eigen winkel voor Pita Delicatessen Cakes

Het pand aan de Hoogstraat 82 beheren deWinkelmeiden voor Riaz Mukhtar, een Pakistaanse banketbakker uit Purmerend. Er was meteen een ‘klik’ tussen deze vakmensen uit verschillende werelddelen. Samen met haar man, vader en moeder knapte Paulina de winkel in korte tijd op en creëerde ze een werkbank waarop je kunt zien hoe zij en haar assistenten alles met de hand maken.

Pita Delicatessen Cakes Schiedam winkel

Veel bekendheid

DeWinkelmeiden zorgden voor een wederzijds contract, zorgden ervoor dat het benodigde keukentje werd opgeknapt door een lokale aannemer, gaven adviezen t.a.v. de inrichting en zichtbaarheid vanaf de straat, en hielpen mee bij de promotie van het schitterende taartenatelier. Zo werd Paulina al binnen een maand jurylid voor de Schiedamse versie van Heel Holland Bakt (met een halve pagina promotie in het AD) en nam ze deel aan het etalageproject in Hoogstraat 85 met de succesvolle ‘suikerzoete’ roze etalage, samen met het Suikerzoet Filmfestival en Sticky Business van het Stedelijk Museum Schiedam.

Officiële Opening

Op zaterdag 18 november 2017 opende Pita delicatessen Cakes officieel de deuren met vanzelfsprekend … een enorm zoet banket. Klanten van heinde en verre kwamen om Paulina, haar man en haar ouders te feliciteren met de uitnodigende winkel.

Pita Delicatessen Cakes Schiedam jury Heel Holland Bakt