Pop-Up Galerie Vlaardingen

  • Vlaardingen
12 okt '13 t/m 29 dec '13

Van zaterdag 12 oktober tot en met 29 december 2013 is Vlaardingen een kunst- en cultuurplek rijker: de Pop-Up Galerie Vlaardingen. Stichting DeWinkelmeiden organiseert samen met Stichting Anders Kijken een tijdelijke galerie in het pand aan de Hoogstraat 155, dat lange tijd leeg stond. Elke twee weken exposeren er twee of drie nieuwe kunstenaars.

Expo 5: Esther van Duffelen, Magriet Mostert en Marjanne Alderliesten

Expo 4: Mirjam Boomert, Ria Koks en Bert Otto

Schilder Bert Otto, beeldhouwer/keramist Ria Koks en verbeeldend kunstenaar Mirjam Boomert zorgden van maandag 25 november tot en met zondag 8 december voor een prachtige Expo 4 in de Pop-Up Galerie Vlaardingen. Op zaterdag 30 november opende de tentoonstelling met een compleet Zwarte Pietenorkest. 

Expo 3: Zhanhong Liao en Frans de Winter

Vrijdag 15 november opende officieel Expo 3 met werk van Zhanhong Liao en Frans de Winter. Samen brachten zij imposant werk. 

Expo 2: Mirjam Poolster, Look J. Boden en Russell Hinckley

Op zaterdag 2 november opende Expo 2 in Pop-Up Galerie Vlaardingen. Ed Boender zorgde voor een muzikale opening, waar zo'n 65 gasten getuige van waren. Stadsdichter Mirjam Poolster exposeerde tot en met 10 november met poëzie, Look J. Boden toonde zijn fotografie en Russell Hinckley stelde zijn schilderijen tentoon.

Mirjam Poolster met gedichten, Look J. Boden met foto's en Russell Hickley met schilderijen. 

Expo 1: Jantine Kok en Marieke van 't Hof

De Pop-Up Galerie Vlaardingen opende Expo 1 op 12 oktober met een swingende muzikale act van de Pop-Up Girls Ariënne Groenewoud en Anita Walraven, lovende toespraken van wethouder cultuur Jan Robberegt en wethouder economie Ruud de Vries, en bestuursvoorzitter Stadsherstel Vlaardingen André Fontijne. Mirjam Poolster verklaarde de rol van Stichting Anders Kijken en www.kunstencultuur.net, Janet van Huisstede verklaarde waarom DeWinkelmeiden dit initiatief hadden genomen. Beeldhouwer Jantine Kok en schilder Marieke van 't Hof beten het spits af en kregen lovende kritieken.

Verrassende kunstenaars

Aansluitend op de citymarketing slogan Vlaardingen Verrast geven we in deze Pop-Up Galerie veertien verrassende Vlaardingse kunstenaars een eigen plek voor presentatie aan het winkelend publiek. Twee of drie kunstenaars vormen telkens twee weken lang een creatief koppel. 

uitnodiging 12 okt, achterzijde

In contact met de kunstenaars

De werkwijzen en technieken van de kunstenaars worden in de galerie in beeld gebracht met professionele foto’s van Look J. Boden en teksten van Stadsdichter Mirjam Poolster. In de Pop-Up Galerie Vlaardingen treden de deelnemende kunstenaars telkens een heel weekend op als gastvrouw/heer. In dat weekend vertellen zij over hun werk en werkwijze. Van maandag tot en met vrijdag 'bevrouwen' studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam en Artemis Academie Rotterdam de galerie. Vivienne Verweij (GLR) en Regine Mentink (Artemis) zijn stagiaires van DeWinkelmeiden en verzorgden ook alle vormgeving van flyers, posters en panelen.

De serie exposities wordt rondom kerst afgesloten met een Eindejaarsverkoop.

Bekijk hier de film van PopUpTV:

Gesteund door gemeente en Stichting Stadsherstel Vlaardingen

De Pop-Up Galerie Vlaardingen wordt financieel ondersteund door de Gemeente Vlaardingen en Stichting Stadsherstel Vlaardingen. Chris van Roon sr. van Van Roon Makelaardij & Taxaties sponsort de huur. 

Programma

12 tot en met 27 oktober: Jantine Kok + Marieke van ’t Hof                                 

28 oktober tot en met 10 november: Russell Hinckley + Look J. Boden + Mirjam Poolster                                                 

11 tot en met 24 november: Zhanhong Liao + Frans de Winter + Beaty Czetö    

25 november tot en met 8 december: Bert Otto + Mirjam Boomert + Ria Koks    

9 tot en met 22 december: Esther v. Duffelen + Magriet Mostert + Marjanne Alderliesten

23 tot en met 29 december: Eindejaarsverkoop