Pro6 House of Creativity

  • Schiedam
23 feb '15 t/m 21 aug '16

‘Pro6’ is een groep van 6 creatieve meubelontwerpers, houtbewerkers en meubelbekleders. De zes creatieven van Pro6 verkopen aan de Hoogstraat 14-18 in Schiedam ambachtelijk gemaakte meubels, geven meubelen met een nieuw jasje een tweede leven, en vertonen en verkopen er kunstwerken van Lenny Oosterwijk en Ron Weijers.

Dertig enthousiaste studenten van de Hogeschool Rotterdam zetten na 10 weken voorbereiding, steunen op vrijdag 24 en zaterdag 25 april Pro6 met een feestelijke opening waarmee ze de Hoogstraat weer levendig willen krijgen. Twee dagen lang kan iedereen zijn of haar talent laten zien op het podium. Met onder andere livemuziek zorgen de studenten voor een gezellige en sfeervolle gebeurtenis. 

Tegelijkertijd verzorgen ze in de voormalige bioscoop Monopole aan de Hoogstraat 99, in samenwerking met KoffieMET, een audiovisueel evenement over het verleden van Schiedam.

In Hoogstraat 99 werken de studenten samen met de groep jongeren die KoffieMet beheren. De studenten blazen de voormalige bioscoop 'Monopole’ weer nieuw leven in met een blik op het verleden in foto en film. Tijdens het event is het verleden van Schiedam te beleven. Wie de trap oploopt naar de voormalige bioscoopzaal en naar het dakappartement, geniet van de foto-expositie door het gehele pand. De bioscoop krijgt een jasje à la 2015 als lounge bioscoop waar jong en oud kunnen genieten van authentieke films.

Deze groep razend enthousiaste studenten van de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie van de Hogeschool Rotterdam gaat PRO6 op de kaart te zetten: Leander Smit, Silas Sovissa, Yannick Govers, Jesse Blom, Helena Rodrigues, Laura ten Hove, Jennifer Spuy, Frank Platen, Giorgio Verhulst, Raylison Rosalina, Kim Persoon, Tiffany Linger, Nicky van der Steen, Amy van Eyk, Christian van Elven, Merel Dedding, Bart Brouwers, Ilona Jacobsz en Bas de Blanken.