Rients Dijkstra tekent stripverhaal over verbouwing Hoogstraat 14-18

  • Schiedam
20 aug '18 t/m 20 aug '19

Om duidelijk te maken wat er allemaal voor plannen zijn met de panden op de Hoogstraat in Schiedam en welke winkels er binnenkort in de panden komen, beschilderen we met tal van professionele illustratoren de etalageramen. En wat zijn we trots op het werk van Rients Dijkstra (18 jaar) op de ramen van Alvast aan de Hoogstraat 14-18. Rients heeft een heel vrolijk stripverhaal gemaakt in schitterende outlines waarin wordt verteld wat er allemaal met het pand gaat gebeuren. Er staan telkens mensen stil om het verhaal te lezen. Zo leuk! Alvast ontwikkelt en verbouwt het winkelpand naar 2 huurwoningen en een mooie winkel. 

Rients is net klaar met het Stedelijk Gymnasium Schiedam en al sinds zijn vroege jeugd bezig met tekenen. Zijn hart ligt bij kunst in de breedte: film, muziek, theater, dans en schilderkunst. Rients wil het komende jaar gebruiken om kennis te maken met designers.  “Ik word gelukkig van tekenen, want daar kom je snel verder mee en je kunt het altijd en overal doen.” Hij heeft een jaar ingepland voor een oriëntatie op kunst, en hij hoopt veel te gaan reizen. In ieder geval naar Berlijn, waar hij hoopt op een stageplek bij Hella Jungerius. Zijn grootste inspiratie? “Mijn vader. Die is – evenals mijn moeder – architect. Zijn manier van ‘ergens helemaal voor gaan’ is mijn grootste inspiratie. Dat zie ik ook bij een aantal vrienden die zich op hun muziek werpen.” In 2019 gaat hij een keuze maken voor een design academy. In Nederland of wellicht elders. Meer van zijn werk staat op zijn Instragrampagina: rientswilly.

Alvast ontwikkelt aan de Hoogstraat 14-18 twee woningen. Een woning van 75 m2 met twee slaapkamers voor € 795 per maand en een woning van 99 m2 met 4 slaap- of studeerkamers voor € 1.250 per maand. De entree van de woningen is aan de achterzijde van het pand aan de Groenendal, waar ook de berging is gesitueerd. 

De winkel omvat na de ingrijpende verbouwing 138 m2 met een berging in het souterrain. De huur bedraagt € 1.395 per maand. Wie graag wil huren kan contact opnemen met Alvast via info@alvast.nl of telnr. 010 436 9111 onder vermelding van DeWinkelmeiden Schiedam.