Studio VOL door Willem de Kooning Academie studenten

  • Schiedam
25 sep '14 t/m 16 nov '14

In het weekend van 15 en 16 november presenteert de Willem de Kooning Academie / Hogeschool Rotterdam met trots de expositie ‘Locatie in Transitie’ in Schie 50 in Schiedam.

Vierhonderd tweedejaars studenten aan de bachelor opleidingen Vormgeving en Autonome Beeldende Kunst hebben het afgelopen kwartaal een project uitgevoerd met als thema ‘Schiedam in transitie’. De studenten zijn binnen hun eigen vakstudie uitgedaagd om daar op innoverende wijze een antwoord op te formuleren.

Gedurende dit kwartaal hebben de studenten veldonderzoek gedaan en zijn een dialoog aangegaan met begeleiders, medestudenten, bewoners en stakeholders. Vervolgens hebben zij een relevant beroepsproduct gemaakt. De expositie ‘Locatie in transitie’ toont de uitkomsten hiervan.

Opening: vrijdag 14 november 16 – 20 uur in Schie 50
Studierichting Fotografie exposeert in Studio VOL, Hoogstraat 14-18.

_____________________________________________________________

Van 2 september tot en met 26 november zijn er 400 studenten van het tweede jaar van de Willem de Kooning Academie (de kunstacademie van de Hogeschool Rotterdam) actief in Schiedam. De 10 (!) studierichtingen werken allemaal aan het thema Locatie in Transitie. Mickey Vissers en Folkert Koelewijn, studenten van de richting Fotografie, hebben in het pand aan de Hoogstraat 14-18 in Schiedam (voorheen Hunkemöller) Studio VOL opgezet.

Deelname aan Fotofestival Schiedam
Studio VOL gaat VOLop meedoen aan het Fotofestival Schiedam dat van 17 tot en met 26 oktober wordt gehouden in Schiedam op tal van plekken in het centrum. Studio VOL was vanzelfsprekend aanwezig bij de gezellige Sneakpreview van het Fotofestival. Studio VOL zoekt nog naar vrijwilligers die tijdens het festival willen ondersteunen in Hoogstraat 14-18. Je kunt je aanmelden via info@fotofestivalschiedam.nl.

Goedkoop fotostudio huren
Door de verbouwing op de Willem de Kooning Academie zijn er tijdelijk maar 2 fotostudio's beschikbaar i.p.v. 6. Dit, in combinatie met de studio-instructielessen voor de eerstejaars, zorgt voor een grote druk op het rooster van de studio's. Bij Studio VOL kunnen studenten betaalbare studioruimte huren. Kijk hiervoor op www.facebook.com/studioVOL.

Lomography
Studio VOL is een samenwerking aangegaan met Lomography. Binnenkort zijn bij Studio VOL de meest hippe special edition camera's te koop. Wie een camera koopt tijdens het Fotofestival Schiedam, krijgt er van Studio VOL 2 gratis fotorolletjes bij!

Eerste portretten
In de afgelopen weken werden al de eerste mooie portretten gemaakt in de studio door Mickey Vissers. Zoals van Kayleigh Smetsers, Michael Schaap en Esther van der Burg.

Feedbackdag in Studio VOL
Docent Eric van Straaten van studierichting Fotografie hield onlangs zijn ‘feedbackdag’ voor zijn studenten in het pand van Studio VOL. De fotografische broedplaats was die dag op VOLle toeren.