Winkel van de Toekomst

  • Vlaardingen
1 nov '13 t/m 30 nov '13

De Winkel van de Toekomst is geen winkel. Nee, het is een inspiratiebron, een spiegel, een bron van informatie. In deze ‘winkel’ zien winkeliers en andere ondernemers langs de Tijdlijn 2000 – 2020  welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden op – onder meer – retailgebied.

Hoe dragen wereldwijde innovaties bij aan vernieuwingen van Vlaardingse winkels, het winkelen, contact met de consument en nieuwe klantvriendelijkheid?  Winkeliers en andere ondernemers zien in één oogopslag op welk punt van de evolutie ze zelf staan.

Daarnaast presenteren succesvolle Vlaardingse ondernemers uit het project Retail2020 hun eigen onderscheidend vermogen – ook voor de toekomst – in korte films. Deze films, gemaakt door een team van Omroep Vlaardingen, draaien de hele maand op de Vlaardingse TV.

Filmpje C1000 met presentatrice Britt Planken

De Winkel van de Toekomst is open van 1 tot en met 30 november 2013 en wordt een broedplaats voor ondernemend Vlaardingen. Het is een broeinest waar ondernemers een maand lang in en uit kunnen vliegen, elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in discussie gaan. Elke vrijdag wordt er ondernemersadvies gegeven van 9.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is de Winkel van de Toekomst open op afspraak via info@winkelvandetoekomst.nu

Ook studenten marketing, retail management, small business, enterpreneurship, media management, etc krijgen hier de vragen voor hun eigen toekomst voorgeschoteld.

De Winkel van de Toekomst is een interactieve expositie waarvan de informatie beschikbaar komt via de QR-codes die linken aan de website. De deuren van de winkel gaan pas echt open met een smartphone en app.

De Winkel van de Toekomst is een opdracht van de gemeente Vlaardingen en Stadsherstel Vlaardingen. Janet van Huisstede van DeWinkelmeiden verzorgde de research, schreef al teksten en verzamelde alle foto’s en films. TheMindOffice verzorgde het ontwerp. De films over de winkeliers in Vlaardingen zijn gemaakt door presentatrice Britt Planken, cameraman Erik de Wit en editor Pascal Polderman van Omroep Vlaardingen. Aan de tentoonstelling en de website hebben de Vlaardingse ondernemers, Kamer van Koophandel en Rabobank tal van foto's en films toegevoegd. Waarvoor dank!

Zie ook: www.winkelvandetoekomst.nu

De Winkel van de Toekomst werd op 1 november geopend tijdens de dag van Vlaardingen Onderneemt! 

Aantrekkelijke ondernemersstad

Vlaardingen werkt continu aan het optimaliseren van haar ondernemersklimaat. Er zijn allerlei samenwerkingsverbanden en ook diverse initiatieven die Vlaardingen als ondernemers- en vestigingsstad op de kaart moeten zetten. Zo vond op 1 november de inspiratiedag VLDOnderneemt! plaats en werd de Winkel van de Toekomst geopend. Een aantal weken lang worden hier diverse workshops en ontmoetingen georganiseerd. Ook is inmiddels de website www.VLDonderneemt.nl gelanceerd, waar alle informatie te vinden is voor ondernemers en investeerders over de mogelijkheden die Vlaardingen biedt als ondernemersstad. 

Tweede winkelhart van de regio

De binnenstad kent een grote variatie aan winkels en voorzieningen: horeca, amusement, grote en kleine winkels, overdekt en in de buitenlucht. In Vlaardingen is het eigentijds winkelen in een historische context. Grote concerns als V&D vinden hun weg naar Vlaardingen. Met alle investeringen in de binnenstad is Vlaardingen hard op weg om het tweede winkelhart van de regio te worden. 

Ideeën brengen en opsnuiven tijdens VLD Onderneemt! inspiratiedag

"Is mijn winkel of bedrijf wel klaar voor de toekomst? Ik wil voor mezelf beginnen, maar waar vind ik de juiste partners? Hoe zit het eigenlijk met de financiering? Waar kan ik terecht als ik wil investeren in lokale, kansrijke starters?" Nieuwe en bestaande ondernemers in en uit Vlaardingen kregen op vrijdag 1 november antwoord op al deze vragen tijdens de allereerste ondernemersdag VLD Onderneemt! Het evenement vond plaats in en om de Hoogstraat en het Liesveld in Vlaardingen. Doel van de dag: inspiratie opdoen en het ondernemen in Vlaardingen stimuleren. Tijdens de APE businessborrel werd bovendien de eerste VLD Onderneemt! jaarprijs uitgereikt. Kijk hier nog eens terug op het programma en op de samenwerkende partijen van deze dag.

VLD Onderneemt! Jaarprijs

In navolging van de 'Sociaal-maatschappelijk Ondernemen Award' die de afgelopen jaren tijdens Business op het Water werd uitgereikt, werd dit jaar de eerste VLD Onderneemt! Jaarprijs uitgereikt. Deze is bedoeld voor die ondernemer of inwoner van Vlaardingen die het meest innoverende of inspirerende idee, product of concept naar voren brengt. Ofwel: wie zet Vlaardingen op innovatief gebied op de kaart? De prijs ging dit jaar naar Kirsten Hoornberg voor haar idee van een restaurant dat gerund wordt door mensen met een beperking. 

de VLD Onderneemt! inspiratiedag is een jaarlijks terugkerend evenement voor én door ondernemers en vervangt hiermee het bekende Business op het Water. Uw vragen over dit evenement kunt u mailen naar info@vlaardingen-onderneemt.nl