Winteretalages in Hoogstraat 85

  • Schiedam
25 okt '17 t/m 13 mrt '18

Het enorme pand aan de Hoogstraat 85 krijgt in 2018 hoogstwaarschijnlijk een nieuwe invulling met voorbeelden van ‘the new economy’. Denk aan bedrijven die zich richten op 3D-printen, nieuwe vormen van technologie waarmee je zaken op maat van elke klant kunt maken, etc. De etalages vormen samen een enorm front, dat DeWinkelmeiden nu nog telkens opnieuw aankleden met producten die aangedragen worden door de winkeliers op de Hoogstraat. Na de succesvolle invulling in de zomerperiode, was het hoog tijd om de etalages een winterse uitstraling te geven. Daarvoor kregen we van de gemeente Schiedam alle ruimte! De concepten hebben we opgehangen aan spreekwoorden en sluiten aan op actuele zaken in Schiedam.

Handen uit de mouwen

De ‘under construction’-etalage sluit aan op de enorme activiteit die er op de Hoogstraat heerst bij het opknappen van tal van panden. De originele en manshoge tekeningen van Tineke Weber spreken helemaal voor zichzelf. Die etalage geeft aan dat we als DeWinkelmeiden zelf graag de handen uit de mouwen steken voor de Hoogstraat, mede door de prachtige poppen van de Schiedamse kunstenares Tineke Weber. Wil je ook een mooie etalage en wil je graag dat we je daarmee creatief komen helpen? Laat het ons dan weten via post@dewinkelmeiden.nl of bel Janet van Huisstede via 06 2297 9032.

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - under construction Tineke Weber

Suikerzoet roze

In de Suikerzoete roze etalage maken we graag reclame voor de prachtige taarten van Pita Delicatessen Cakes op Hoogstraat 82. Je kunt er taarten op maat laten maken, helemaal naar jouw zin!
We wijzen daarnaast op de tentoonstelling Sticky Business die tot en met 18 februari te zien is in het Stedelijk Museum Schiedam. Alles over eten met EN zonder suiker.
Stripliefhebber Wolter Braamhorst, eigenaar van communicatiebureau TVCulture en de galerie Animation Nation op de Hoogstraat 128, heeft in de loop der jaren een enorme collectie aan tekenfilmmateriaal verzameld. Een selectie van zijn roze Pink Panther-verzameling is in november te zien in de tentoonstelling in de Bibliotheek Korenbeurs aan de Lange Haven, hoek Dam.
Op een beeldscherm draaien continu trailers van de films die je gratis kunt bezichtigen tijdens het Suikerzoet Filmfestival van 16 tot en met 19 november op minstens 14 locaties.
En de roze eend ... die is te koop bij Rosa Bloemsierkunst.
Kortom: een roze en zoete etalage waar kinderen letterlijk met hun neus tegenaan staan!

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - suikerzoet roze

Een moederhart... een gouden hart

"Een moederhart ... een gouden hart". Dat thema staat centraal in 1 van de etalages aan de Hoogstraat 85 waaraan Marjolein Tuasela van Vintage'Lein (Hoogstraat 86) een enorme bijdrage heeft geleverd. Met tal van romantische cadeaus voor moeder en door haar hulp bij de inrichting. 
Ook hofleverancier Verkade juwelier (Hoogstraat 90) heeft bijgedragen met prachtige goudkleurige sieraden.
De ontroerende, centrale babyfoto is één van de honderden foto's die Corrie van Eijk Fotografie (Hoogstraat 88) de afgelopen jaren maakte van baby's en kinderen, gefotografeerd in eigen sfeervolle studio. 
Bij PPR-shop (Hoogstraat 23) kun je tal van hartvormige kussentjes en betaalbare sieraden vinden.
Silco Fashion aan Hoogstraat 103 heeft ondermeer een uitgebreide collectie elegante en sexy panty's.

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - een moederhart

Zoals het klokje thuis tikt...

Het wordt weer winter, dus hoog tijd om lekker thuis te gaan cocoonen bij een warme kachel of haard. Want ... zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens! 
We hebben deze etalage mooi kunnen inrichten met materialen van Rose Barometers aan de Schie 21 die ook de meest uiteenlopende klokken verkoopt. 
Le Marché Interieur (Hoogstraat 125) weet telkens weer de gezelligheid in huis te brengen met het juiste meubilair, kussens en woonaccessoires.
Bij de Hobbyiaan (Hoogstraat 168) kan Martine Scheide je op weg helpen bij het uitzoeken van de juiste wol of katoen voor je brei-of haakwerk.
De Vos Burchart aan de Hoogstraat 172 verkoopt je niet alleen een superlekker bed, maar je kunt er ook terecht voor zachte dekentjes en hele comfortabele ochtendjassen en pantoffels.
Aan de Hoogstraat 49B vind je ​bij Verroux Mode vrouwelijke (winter)mode voor jong en ouder.

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - Zoals het klokje thuis tikt

Een groene kerst?

"Het is moeilijk met de kalkoen het kerstdiner te bespreken", oftewel het kan soms moeilijk zijn om over iemand te spreken als het diegene betreft. Het was bij de inrichting nog geen kerst, maar met de groene etalage werkten we zeker al die richting op. 
Rosa Bloemsierkunst (Hoogstraat 108) leverde niet alleen voor deze etalage alle groene aankleding! De kunstplanten en levende cactussen zijn allemaal te koop en kunnen ook een kantoor of winkel mooi opfleuren.
Het Schiedams Boekhuis van Hoogstraat 106 leverde de kookboeken die voor het kerstdiner een inspiratiebron kunnen zijn. 
Atelier Anita de Groot (Hoogstraat 78) en De Koffer (Hoogstraat 94) leverden de sfeervolle groene kleding.
Zodra Sinterklaas ons land weer verlaat, krijgt deze etalage een echte kerstaankleding.

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - groene kerst

Sneeuwpret!

Heb je al zin in sneeuw en ijs? Laat je dan inspireren door producten van tal van Hoogstraat-winkeliers met de etalage aan de Hoogstraat 85 waarin het spreekwoord "Niet over 1 nacht ijs gaan" centraal staat. 
Da's Leuk! (Hoogstraat 100) heeft onder andere behaaglijke winterjassen en jeans voor dames tot en met maat 56, maar ook een flinke collectie stoere winterschoenen, sjaals, truien, etc. 
Stripes Jeans (Hoogstraat 60) biedt een heerlijke collectie warme wintertruien en gemakkelijk zittende jeans. Bij het kerstdiner staat een spierwit herenoverhemd natuurlijk altijd chique.
En bij Douglas in de Nieuwe Passage 34 slaag je altijd voor een zinnenprikkelend of verzorgend cadeau.

Vele handen maken licht werk

Het aankleden was weer een flinke klus. Gelukkig kregen we hulp van Gino Hoiting voor het beletteren en beschilderen van de ramen en de spreekwoorden tegen de achterwanden. Kelly Droog (naar eigen zeggen een echte CreaBea) hielp met van alles: met schilderen van materialen tot het zemen van de ramen. Marlies de Vries hielp met het inrichten. Frans Carree hielp met tal van technische zaken en het bevestigingen van allerhande zaken. Pieter van der Most van PvdM Techniek stond zoals altijd weer voor ons klaar om de verlichting optimaal te maken. Onze eigen Janet van Huisstede ontwikkelde de concepten, verzamelde alle producten, overlegde met alle winkeliers en leidde het project. De gemeente Schiedam stelde het pand beschikbaar, betaalt de energierekening (wel LED-verlichting natuurlijk) en heeft financieel bijgedragen om het mogelijk te maken. Een mooi samenwerkingsproject met een goed resultaat!

Etalage Hoogstraat 85 Schiedam - winteretalage 2017 helpers