Wie zijn DeWinkelmeiden

DeWinkelmeiden zetten zich in voor revitalisering van de Hoogstraat in de historische binnenstad van Schiedam door voor leegstaande winkels een tijdelijke en permanente commerciële, culturele, creatieve of culinaire invulling te vinden.

DeWinkelmeiden helpen ondernemers aan een tijdelijke winkel of creatieve ondernemers aan een tijdelijke showroom: de Pop-Up Shop. We helpen starters – de start-ups – op weg. We helpen tijdelijke winkeliers laagdrempelig naar een permanente huur. En we richten leegstaande etalages aantrekkelijk in met producten van de winkeliers op de Hoogstraat.
Vastgoedeigenaren, makelaars en de gemeente stellen hiervoor leegstaande panden beschikbaar aan DeWinkelmeiden.
Ondernemers kunnen kiezen voor een full-service Pop-Up Shop: inclusief alle benodigde promotie om de tijdelijke winkel of showroom tot een succes te maken en inclusief inrichtingsmaterialen.
Starters ondersteunen wij met gedegen advies en met ons netwerk waarin ook financieel adviseurs, banken, ontwerpers, drukkers, webshopbouwers en subsidieverstrekkers zitten.

DeWinkelmeiden werken samen met Overheden, Ondernemers en Opleidingen om toekomstige winkeliers op gang te helpen, waarmee de winkelstraat weer een levendig gebied wordt en het winkelend publiek er weer graag komt.

DeWinkelmeiden is een BTW-plichtige stichting zonder winstoogmerk.

Bestuur

Het bestuur van DeWinkelmeiden
 

Hanke van de Putte, voorzitter (tweede van rechts)
Len Steenhoek, secretaris (links)
Maureen Sitton, penningmeester (tweede van links)

Dagelijkse uitvoering

Janet van Huisstede, de initiatiefnemer en programma-manager (rechts)

Vrijwilligers

Sandra Breur, social media berichten, updaten website, backoffice
Frans Carree, hand-en-spandiensten, boekhouding
Kelly Droog, inrichten etalages

Organisatie

De Stichting DeWinkelmeiden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam onder nummer 58399216.
Banknummer: NL28 RABO 0138 6974 26
Onze Privacyverklaring vind je hier

Samenwerking

Ontwerpwerk: ontwikkeling huisstijl en ontwerp website
Donia Media: social media advies, Rotterdam
PopUpTV: filmpjes
LookTV: filmpjes
OH Studio: ontwerp en aankleding etalages
Gino Hoiting: beschilderen etalageruiten
Ekster&Ekster: ontwerp en aankleding etalages 

Adviseurs

Kamer van Koophandel Rotterdam: advies over retail en winkeliersverenigingen
Havelaar & Van Stolk: verzekeringen
Rabobank Schiedam-Vlaardingen: financieel advies, ook t.a.v. mobiele betaalmethoden 

Academies

DeWinkelmeiden maken gebruik van up to date kennis van studenten van de volgende academies, opleidingen en studierichtingen:
Willem de Kooning Academie: faculteiten Advertising, Lifestyle & Design, Fotografie, Ruimtelijke Vormgeving, Illustratie, Animatie, etc.
EuroCollege Rotterdam: studierichtingen Small business, Retail management en Event Management stellen stagiaires beschikbaar
Grafisch Lyceum Rotterdam: studenten Media Management helpen met up to date inzet en gebruik van social media
Academie Artemis: studenten Lifestyle, Mode & Design helpen met de productie van flyers, ontwerpen huisstijlen voor winkels, helpen bestaande (noodlijdende) winkels met een 'facelift'
Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht: studenten illustratie en design helpen met inrichten van etalages

Gemeente Schiedam

Wij verrichten voor de gemeente Schiedam tegen subsidie acquisitie voor de Hoogstraat. Elke maand overleggen wij met het zogeheten Pandenteam over alle kansen, bedreigingen, mogelijkheden en transities die er plaatsvinden op de Hoogstraat. Aan dit Pandenoverleg nemen deel: het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken. In SHOP, de Ondernemerswinkel in Hoogstraat 140, kunnen we met teams overleggen en brainstormen. Je vindt er dagelijks gemeentelijke ambtenaren, medewerkers van de Rabobank, Centrummanagement en D&S Vastgoed. Zie ook de website http://shopschiedam.nl