Wie zijn DeWinkelmeiden

DeWinkelmeiden zetten zich in voor revitalisering van de Hoogstraat in de historische binnenstad van Schiedam door voor leegstaande winkels een tijdelijke en permanente commerciële, culturele, creatieve of culinaire invulling te vinden.

DeWinkelmeiden helpen ondernemers aan een tijdelijke winkel of creatieve ondernemers aan een tijdelijke showroom: de Pop-Up Shop. We helpen starters – de start-ups – op weg. We helpen tijdelijke winkeliers laagdrempelig naar een permanente huur. En we richten leegstaande etalages aantrekkelijk in met producten van de winkeliers op de Hoogstraat.
Vastgoedeigenaren, makelaars en de gemeente stellen hiervoor leegstaande panden beschikbaar aan DeWinkelmeiden.
Ondernemers kunnen kiezen voor een full-service Pop-Up Shop: inclusief alle benodigde promotie om de tijdelijke winkel of showroom tot een succes te maken en inclusief inrichtingsmaterialen.
Starters ondersteunen wij met gedegen advies en met ons netwerk waarin ook financieel adviseurs, banken, ontwerpers, drukkers, webshopbouwers en subsidieverstrekkers zitten.

DeWinkelmeiden werken samen met Overheden, Ondernemers en Opleidingen om toekomstige winkeliers op gang te helpen, waarmee de winkelstraat weer een levendig gebied wordt en het winkelend publiek er weer graag komt.

DeWinkelmeiden is een projectorganisatie van Van Huisstede Communicatie. Janet van Huisstede is de initiatiefnemer en programma-manager.

Privacy

Onze Privacyverklaring vind je hier

Samenwerking

Ontwerpwerk: ontwikkeling huisstijl en ontwerp website
Donia Media: social media advies, Rotterdam

Adviseurs

Kamer van Koophandel Rotterdam: advies over retail en winkeliersverenigingen
Havelaar & Van Stolk: verzekeringen
Rabobank Schiedam-Vlaardingen: financieel advies

Academies

DeWinkelmeiden maken gebruik van up to date kennis van studenten van de volgende academies, opleidingen en studierichtingen:
Willem de Kooning Academie: faculteiten Advertising, Lifestyle & Design, Fotografie, Ruimtelijke Vormgeving, Illustratie, Animatie, etc.
Hogeschool Rotterdam: ondernemerschap en retail management
Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht: studenten illustratie en design helpen met inrichten van etalages

Gemeente Schiedam

Wij verrichten voor de gemeente Schiedam acquisitie voor de Hoogstraat. Elke maand overleggen wij met het zogeheten Pandenteam over alle kansen, bedreigingen, mogelijkheden en transities die er plaatsvinden op de Hoogstraat. Aan dit Pandenoverleg nemen deel: het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken. In SHOP, de Ondernemerswinkel in Hoogstraat 140, kunnen we met teams overleggen en brainstormen. Je vindt er dagelijks gemeentelijke ambtenaren, medewerkers van de Rabobank, Centrummanagement en D&S Vastgoed. Zie ook de website http://shopschiedam.nl