Wie zijn DeWinkelmeiden

DeWinkelmeiden zetten zich in voor revitalisering van de Hoogstraat en omgeving in de historische binnenstad van Schiedam door voor leegstaande winkels een commerciële, culturele, creatieve of culinaire invulling met de juiste ondernemers te vinden.

DeWinkelmeiden helpen ondernemers aan een geschikte winkel, richten leegstaande etalages aantrekkelijk in en helpen vastgoedeigenaren om de juiste ondernemers voor hun leegstaande pand te vinden. Starters ondersteunen wij met gedegen advies en met ons netwerk waarin ook financieel adviseurs, ontwerpers, drukkers, webshopbouwers en subsidieverstrekkers zitten.

DeWinkelmeiden werken samen met Overheden, Ondernemers en Opleidingen om winkeliers op gang te helpen, waarmee de winkelstraat weer een levendig gebied wordt en het winkelend publiek er weer graag komt.

DeWinkelmeiden is een projectorganisatie van Van Huisstede Communicatie. Janet van Huisstede is de initiatiefnemer en programma-manager.

Privacy

Onze Privacyverklaring vind je hier

Samenwerking

Ontwerpwerk: ontwikkeling huisstijlen en ontwerp websites
Donia Media: social media advies, Rotterdam
Fekt: ontwikkeling huisstijlen en logo's, ontwerpen van websites en webshops
Centrummanagement Schiedam: benadering vastgoedeigenaren, evenementen centrum, belangenbehartiging winkeliers
Jeroen Dijkstra en Florine van Hees: ontwerpers en stylisten, etaleurs
PvdM Techniek: lichttechniek

Adviseurs

Kamer van Koophandel Rotterdam: advies over retail en winkeliersverenigingen
Havelaar & Van Stolk: verzekeringen
Rabobank Schiedam-Vlaardingen: financieel advies

Academies

DeWinkelmeiden maken gebruik van up to date kennis van studenten van de volgende academies, opleidingen en studierichtingen:
Willem de Kooning Academie: faculteiten Advertising, Lifestyle & Design, Fotografie, Ruimtelijke Vormgeving, Illustratie, Animatie, etc.
Hogeschool Rotterdam: ondernemerschap en retail management
Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht: studenten illustratie en design helpen met inrichten van etalages

Gemeente Schiedam

Wij verrichten voor de gemeente Schiedam acquisitie voor de Hoogstraat en omgeving. Elke maand overleggen wij met het zogeheten Pandenteam over alle kansen, bedreigingen, mogelijkheden en transities die er plaatsvinden aan en rondom de Hoogstraat. Aan dit Pandenoverleg nemen deel: het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken. In SHOP, de Ondernemerswinkel in Hoogstraat 140, kunnen we met teams overleggen en brainstormen. Je vindt er dagelijks gemeentelijke ambtenaren, medewerkers van de Rabobank, Centrummanagement en D&S Vastgoed. Zie ook de website http://shopschiedam.nl