Hoe werkt het?

DeWinkelmeiden worden als organisatie gesteund door de gemeente Schiedam. We hebben dus geen winstoogmerk. We werken aan het verlevendigen van de historische winkelstraat De Hoogstraat en omgeving in Schiedam door er de juiste ondernemers voor te zoeken. De nog leegstaande winkelpanden vullen we graag in met winkeliers die een aantrekkelijk aanbod hebben, waarbij we op allerlei manieren insteken op 'het zien maken': ambachtelijk, innovatief en levendig. 

Steun aan ondernemers

We ondersteunen ondernemers die gaan opstarten of doorstarten na een succesvolle start-up. We kunnen helpen met creatieve binnenhuis(winkel)architecten en tal van (digitale) tips voor een aantrekkelijke etalage en winkel. 

Projectteam etalages

Met een breed team van ontwerpers en illustratoren richten we leegstaande etalages in met leuke thema’s en helpen we bestaande winkeliers bij het inrichten van aantrekkelijke en goed uitgelichte etalages.

Vastgoedeigenaren

We hebben contacten met de Schiedamse vastgoedeigenaren en weten wat belangrijk is in het huurcontract voor beide partijen: verhuurder en huurder.

Meer dan winkelleegstand bestrijden

Onze aanpak gaat verder dan alleen winkelleegstand bestrijden. Ter verlevendiging van de Hoogstraat in Schiedam mogen ook de zittende ondernemers op onze steun rekenen. Zo maken we van de bestaande etalages een echte eyecatcher. Zittende ondernemers brengen we graag in contact met professionals uit ons uitgebreide netwerk. We promoten actief de activiteiten van alle ondernemingen op de Hoogstraat en de rest van het Schiedamse centrum.

Strategie

DeWinkelmeiden verlevendigen de Hoogstraat als winkelstraat met een 'eigen cao'. Wij richten ons op winkels met de vier C’s: commercieel, culinair, creatief en cultureel. Dat doen we voor ondernemers die we aanduiden met de A’s: andersdenkende winkeliers, ateliers en ambachtslieden. We werken samen met de drie O’s: ondernemers, onderwijs en overheid.

DeWinkelmeiden gaan zo de leegstand te lijf en maken van winkelen weer een feestje.