Voor huurders

Een start-up shop is een nieuwe, permanente winkel. Wij helpen ondernemers graag in die opstartfase. We geven je bijvoorbeeld advies bij het schrijven van je ondernemingsplan of we redigeren het plan zodat het klaar is voor de bank of een subsidieaanvraag bij de gemeente. We denken mee over investeren in de winkelinrichting en onderhandelen desgewenst voor jou met de pandeigenaar over het huurcontract. Indien jouw concept valt binnen het thema ‘zien maken’, kunnen we je helpen bij je subsidieaanvraag en koppelen aan de ambtenaar binnen de gemeente Schiedam die de subsidie-aanvragen begeleidt.   

Winkelinrichting

Wie een winkel begint, heeft vaak niet het geld om de winkel meteen optimaal in te richten. Maar wie niet (financieel) sterk is, moet slim (dus creatief) zijn. Over de hele wereld worden de meest ludieke inrichtingen bedacht. We hebben honderden ideeën voor je vastgelegd op allerlei 'mood-boards' op www.pinterest.com/DeWinkelmeiden.
We werken daarnaast samen met binnenhuisarchitecten die heel gericht kunnen adviseren. Bijvoorbeeld met de Schiedamse adviseur Monique van Bohemen en met het team van binnenhuisarchitecten van IKEA. Ze denken op creatieve wijze met je mee over een aantrekkelijke en betaalbare inrichting. Bij IKEA betaal je daarvoor € 39 die je bij aankoop van hun producten weer terug krijgt. Bij Monique betaal je zeer betaalbare, vaste adviesprijs.

DeWinkelmeiden helpen bij het opstarten van jouw winkel (jouw start-up) aan de Hoogstraat in Schiedam

Promotie

DeWinkelmeiden zijn ontstaan vanuit een communicatiebureau dat al meer dan 30 jaar bestaat. We kunnen je op professionele wijze helpen met het bereiken van mogelijke klanten. Bijvoorbeeld door het opzetten van social media, een website en met het schrijven van persberichten en artikelen die de media graag opneemt. Onze ontwerpers helpen graag bij het ontwikkelen van een goed logo of het beletteren of beschilderen van je etalage.

Leuke etalages

Ben je eigenaar van een pand en wil je graag dat jouw pand er goed uitziet? Of wil je een winkel starten en wil je dat jouw etalage er echt uit knalt? Dan kunnen wij je helpen met het inrichten van een geweldige etalage! We werken samen met topontwerpers die met weinig middelen verrassende aankledingen kunnen maken. Onze lichtexpert zorgt dat alle ogen met de juiste LED-lampen naar jouw etalage worden getrokken. Illustratoren en beletteraars maken prachtige logo’s en tekeningen op de ruiten of ontwerpen bestickeringen.
Maak ook van jouw etalage een aandachttrekker!

Onderhandelen met de pandeigenaar

Aan de Schiedamse Hoogstraat staan 220 winkelpanden van 160 verschillende vastgoedeigenaren. Wij werken nauw samen met het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken, en het subsidieloket. Samen kennen we de vastgoedeigenaren persoonlijk. Voor sommige eigenaren is er een groot belang om snel te verhuren omdat ze volgens de leegstandsverordening van de gemeente binnen zes maanden na oplevering van de gesubsidieerde verbouwing voor een invulling moeten zorgen.
DeWinkelmeiden worden financieel gesteund door de gemeente. Wij hebben geen financiële belangen bij een ‘match’. Ons belang is een leuke, levendige Hoogstraat met gezonde ondernemers en veel winkelend publiek. Daarom zetten we ons graag kosteloos in voor een goede ondernemer.

Subsidies en verwijzingen

Voor ondernemers die zich vestigen op de Hoogstraat en de omliggende straten heeft de Gemeente Schiedam verschillende subsidies beschikbaar. Daarmee stimuleert ze de levendigheid in de binnenstad. Op onze pagina 'Subsidies' hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet. Je vindt er ook een lange lijst met heel handige verwijzingen voor als je als ondernemer in het centrum aan de slag wilt gaan.

Meld je bij ons aan voor meer informatie over hoe we je kunnen ondersteunen.