Voor huurders

Het starten van een bedrijf is opwindend, maar levert tegelijkertijd veel stress op. Er moet in die beginperiode van alles gebeuren, en je zult moeten investeren om pas later tot de gewenste omzet te komen.
DeWinkelmeiden helpen je graag om de slagingskans van jouw onderneming te verhogen en zo de stress bij het starten van een eigen bedrijf te verlichten. Wat we voor je kunnen betekenen, hangt helemaal van jouw situatie af. In een persoonlijk gesprek geven we je in ieder geval advies op maat. We kunnen je helpen bij het onderhandelen over de huurprijs, adviseren bij het inrichten van jouw winkel of etalage en kunnen je helpen bij het opbouwen van een noodzakelijk netwerk met andere winkeliers en klanten.

Geen huur maar gebruik

Er zijn pandeigenaren die nieuwe ondernemers graag zouden willen helpen met een lagere instaphuur. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Pandeigenaren hebben bijvoorbeeld een hypotheekovereenkomst met de bank waarin wordt uitgegaan van bepaalde maandinkomsten. Als die huur naar beneden gaat, loopt de bank het risico dat de hypotheek niet tijdig wordt afgelost. Dus mag de pandeigenaar vaak niet voor minder verhuren van de bank!

Daarom maken wij zo nodig gebruiksovereenkomsten die niet vallen binnen de huurovereenkomst met de bank. Zo kan de pandeigenaar wel tijdelijk minder geld per maand vragen. Dat houdt wel in dat je als gebruiker geen huurrechten hebt. Onze contracten worden alom gewaardeerd want we leggen afspraken professioneel vast.

Winkelinrichting

Wie een pop-up of start-up start, heeft vaak z’n geld in de te verkopen producten zitten en weinig geld om de winkel professioneel in te richten. Wij hebben een opslag vlakbij de Hoogstraat met bijvoorbeeld kasten, paspoppen, kledingrekken, toonbank, kassa, lampen, spots, stoelen, bureaus en displaytafeltjes, waardoor je binnen korte tijd de winkel aantrekkelijk kunt inrichten. Die spullen kun je van ons tijdelijk gebruiken, zodat je kunt sparen voor een definitieve inrichting.

Ons team van ontwerpers kan toveren met spullen van de kringloop en een paar potten verf waarmee je goedkope displays kunt maken. Een lichtspecialist zorgt ervoor dat je winkel en etalage volop in de spotlights komen te staan. Natuurlijk met LED-licht!

Over de hele wereld worden de meest ludieke inrichtingen bedacht. We hebben honderden ideeën voor je vastgelegd op allerlei 'mood-boards' op www.pinterest.com/DeWinkelmeiden.

We verwachten dat jij als professionele pop-upgebruiker het winkelpand ook in diezelfde goede conditie houdt. Na afloop van het gebruikscontract moet je de winkel in de oorspronkelijke staat kunnen overdragen. Jouw winkelinrichting mag dus niet 'spijkervast' zijn. 

Promotie

DeWinkelmeiden zijn ontstaan vanuit een communicatiebureau dat inmiddels 29 jaar bestaat. We kunnen je op professionele wijze helpen met het bereiken van mogelijke klanten. Bijvoorbeeld door het opzetten van een goede Facebookpagina of andere social media, het optuigen van een (gratis) website of webshop, en met het schrijven van persberichten. Onze ontwerpers helpen graag bij het ontwikkelen van een goed logo of het beletteren of beschilderen van je etalage. 

Leuke etalages

Ben je eigenaar van een pand en wil je graag dat jouw pand er goed uitziet? Of wil je een winkel starten en wil je dat jouw etalage er echt uit knalt? Dan kunnen wij je helpen met het inrichten van een geweldige etalage!

In ons Projectteam Etalages zitten topontwerpers van kunstacademies waar ze met weinig middelen verrassende aankledingen leerden maken. Onze lichtexpert zorgt dat alle ogen naar jouw etalage worden getrokken. Illustratoren en beletteraars maken prachtige logo’s en tekeningen op de ruiten of ontwerpen bestickeringen.

Maak ook van jouw etalage een aandachttrekker!

Onderhandelen met de pandeigenaar

Aan de Schiedamse Hoogstraat staan 220 winkelpanden van 160 verschillende vastgoedeigenaren. Wij werken nauw samen met het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken, en het subsidieproject Werk aan de Winkel. Samen kennen we de vastgoedeigenaren persoonlijk.

Voor sommige eigenaren is er een groot belang om snel te verhuren omdat ze volgens de leegstandsverordening van de gemeente binnen zes maanden na oplevering van de gesubsidieerde verbouwing voor een invulling moeten zorgen.

Wij kunnen je door onze werkwijze heel snel helpen. Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk en van de gemeente een acquisitieopdracht hebben, hebben wij geen financiële belangen bij een ‘match’. Ons belang is een leuke, levendige Hoogstraat met gezonde ondernemers en veel winkelend publiek. Daarom zetten we ons graag kosteloos in voor een goede ondernemer.

Doorstarten vanuit de pop-up

Heb je tijdens een periode als pop-up jouw afzetmarkt, je straat en mogelijke klanten verkend? En wil je dan definitief een winkel gaan runnen? Dan ben je een start-up geworden! Dan wil je in de toekomst gaan investeren. We kunnen je ook in die nieuwe fase helpen. Bijvoorbeeld met advies bij het schrijven van je ondernemingsplan, een goede connectie bij de bank, ingroei-huurcontract met de pandeigenaar, investeringen in de inrichting, et cetera.

Shop-in-shop of concept-store

Wil je liever niet alleen verder, maar graag samen met anderen jouw product presenteren? DeWinkelmeiden kunnen je een wat grotere winkelvloer bieden, waarop jij en jouw medewinkeliers volgens het shop-in-shop-principe elkaars aanbod versterken. 
Een shop-in-shop of conceptstore rondom een thema is erg leuk en praktisch voor jouw klanten. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als mode (met sieraden, tassen, riemen en schoenen), food & drinks, kinderen (kleertjes, speelgoed, meubels) of het thema muziek (vinyl, instrumenten, muziekposters). 
Doordat je samen gebruik maakt van dezelfde ruimte, kun je ook samen de kosten delen. En je kunt samen de verkoopdagen verdelen en allemaal parttime in de winkel werken.

Wij kunnen ook voor je zoeken naar mogelijke ondernemers met aanvullende producten. We hebben nu al tal van enthousiaste ondernemers in ons bestand die graag samen met anderen een tijdelijke winkel willen runnen.
DeWinkelmeiden maakt met elke ondernemer een contract op, en stuurt elke ondernemer een eigen factuur.

Subsidies en verwijzingen

Voor ondernemers die zich vestigen op de Hoogstraat en de omliggende straten heeft de Gemeente Schiedam verschillende subsidies beschikbaar. Daarmee stimuleert ze de levendigheid in de binnenstad. Op de pagina 'Subsidies' hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet. Je vindt er ook een lange lijst met heel handige verwijzingen voor als je als ondernemer in het centrum aan de slag wilt gaan.

Meld je bij ons aan voor meer informatie over hoe we je kunnen ondersteunen.