Voor huurders

Geen huur maar gebruik

Wie als mogelijke winkelier alle panden leeg ziet staan, denkt al snel: ‘Geef mij dat pand voor een laag prijsje en ik maak er een succes van’. Helaas werkt dat niet zo. Pandeigenaren hebben vaak een hypotheekovereenkomst met de bank waarin wordt uitgegaan van bepaalde maandinkomsten. Als die huur naar beneden gaat, loopt de bank het risico dat de hypotheek niet tijdig wordt afgelost. Dus mag de pandeigenaar vaak niet voor minder verhuren van de bank!

Daarom maken wij gebruiksovereenkomsten die niet vallen binnen de huurovereenkomst met de bank. Zo kan de pandeigenaar wel minder geld per maand vragen. Als extra promoten wij het pand. Daarmee wordt het dus voor vastgoedeigenaren aantrekkelijk om met ons te werken. Dat houdt wel in dat je als gebruiker geen huurrechten hebt.

Onze contracten worden alom gewaardeerd want we leggen afspraken professioneel vast. 

Winkelinrichting

Wie een pop-up of start-up start, heeft vaak z’n geld in de inventaris zitten en weinig geld om de winkel professioneel in te richten. Wij hebben een opslag vlakbij de Hoogstraat met bijvoorbeeld kasten, paspoppen, kledingrekken, toonbank, kassa, lampen, spots, stoelen, bureaus en displaytafeltjes, waardoor je binnen korte tijd de winkel aantrekkelijk kunt inrichten. Die spullen kun je voor een heel laag bedrag huren.

We hebben een team van topontwerpers waarop we een beroep kunnen doen. Zij kunnen toveren met spullen van de kringloop en een paar potten verf. Een lichtspecialist zorgt ervoor dat je winkel en etalage volop in de spotlights komen te staan. Natuurlijk met LED-licht!

Over de hele wereld worden de meest ludieke inrichtingen bedacht. We hebben honderden ideeën voor je vastgelegd op allerlei 'mood-boards' op www.pinterest.com/DeWinkelmeiden.

We verwachten dat jij als professionele pop-upgebruiker het winkelpand ook in diezelfde goede conditie houdt. Na afloop van het gebruikscontract moet je de winkel in de oorspronkelijke staat kunnen overdragen. Jouw winkelinrichting mag dus niet spijkervast zijn, want daarmee zou je de muren beschadigen. 

Promotie

DeWinkelmeiden zijn ontstaan vanuit een communicatiebureau dat inmiddels 28 jaar bestaat. We kunnen je op professionele wijze helpen met het bereiken van mogelijke klanten. Bijvoorbeeld door het opzetten van een goede Facebookpagina, het optuigen van een (gratis) website of webshop, en met het schrijven van persberichten. Onze ontwerpers helpen graag bij het ontwikkelen van een goed logo of het beletteren of beschilderen van je etalage. 

Leuke etalages

Ben je eigenaar van een pand en wil je graag dat jouw pand er goed uitziet? Of wil je een winkel starten en wil je dat jouw etalage er echt uit knalt? Dan kunnen wij je helpen met het inrichten van een geweldige etalage!

Wij hebben een Projectteam Etalages waarin we uiteenlopende expertises hebben gebundeld. Onze topontwerpers komen van kunstacademies waar ze met weinig middelen verrassende aankledingen leerden maken. Onze lichtexpert zorgt dat alle ogen naar jouw etalage worden getrokken. Illustratoren en beletteraars maken prachtige logo’s en tekeningen op de ruiten of ontwerpen bestickeringen.

Maak ook van jouw etalage een aandachttrekker.

Onderhandelen met de pandeigenaar

Aan de Hoogstraat in Schiedam staan 220 winkelpanden die van 160 verschillende vastgoedeigenaren zijn. Wij werken nauw samen met het Centrummanagement, de gemeentelijke dienst Ondernemersloket, afdelingen Binnenstad, Monumentenbeheer en Economische Zaken, en het subsidieproject Werk aan de Winkel. Samen kennen we de vastgoedeigenaren persoonlijk.

Voor sommige eigenaren is er een groot belang om snel te verhuren omdat ze volgens de leegstandsverordening van de gemeente binnen zes maanden na oplevering van de gesubsidieerde verbouwing voor een invulling moeten zorgen.

Wij kunnen je door onze werkwijze heel snel helpen. Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk en van de gemeente een acquisitieopdracht hebben, hebben wij geen financiële belangen bij een ‘match’. Ons belang is een leuke, levendige Hoogstraat met gezonde ondernemers en veel winkelend publiek. Daarom zetten we ons graag kosteloos in voor een goede ondernemer.

Doorstarten vanuit de pop-up

Heb je tijdens een periode als pop-up jouw afzetmarkt, je straat en mogelijke klanten verkend? En wil je dan definitief een winkel gaan runnen? Dan ben je een start-up geworden! Dan wil je in de toekomst gaan investeren. We kunnen je ook in die nieuwe fase helpen. Bijvoorbeeld met advies bij het schrijven van je ondernemingsplan, een goede connectie bij de bank, ingroei-huurcontract met de pandeigenaar, investeringen in de inrichting, et cetera.

Shop-in-shop of concept-store

Wil je liever niet alleen verder, maar graag samen met anderen jouw product presenteren? DeWinkelmeiden kunnen je een wat grotere winkelvloer bieden, waarop jij en jouw medewinkeliers volgens het shop-in-shop-principe elkaars aanbod versterken. 
Een shop-in-shop of conceptstore rondom een thema is erg leuk en praktisch voor jouw klanten. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als mode (met sieraden, tassen, riemen en schoenen), food & drinks, kinderen (kleertjes, speelgoed, meubels) of het thema muziek (vinyl, instrumenten, muziekposters). 
Doordat je samen gebruik maakt van dezelfde ruimte, kun je ook samen de kosten delen. En je kunt samen de verkoopdagen verdelen en allemaal parttime in de winkel werken.

Wij kunnen ook voor je zoeken naar mogelijke ondernemers met aanvullende producten. We hebben nu al tal van enthousiaste ondernemers in ons bestand die graag samen met anderen een tijdelijke winkel willen runnen.
DeWinkelmeiden maakt met elke ondernemer een contract op, en stuurt elke ondernemer een eigen factuur.
Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  Meld je bij ons aan voor informatie over meer mogelijkheden.